Samsung Z Fold 3 overtreft nu al verkoop van voorganger

Samsung Z Fold 3 overtreft nu al verkoop van voorganger

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy Z Fold 3 en de Z Flip 3 kunnen mooie pre-order-cijfers voorleggen, dat maakt Samsung bekend. De twee vouwbare telefoons scoren door hun lagere prijzen en ze doen het opvallend goed bij jongeren.

Update 24/08: Samsung heeft nu zelf bevestigd dat de telefoons goed verkopen. Ze gingen vandaag al meer over de toonbank dan hun voorgangers dat in een jaar tijd deden.

Samsung Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3

Op 11 augustus stelde Samsung zijn langverwachte foldables voor. De Galaxy Z Fold 3 is het meest premium apparaat met één groot scherm van tabletformaat en een coverscherm met een volwaardige grootte aan de voorkant. Daarnaast is de Z Flip 3 een voordeliger toestel, een clamshell-model dat je openklapt tot een volwaardig smartphonescherm.

Volgens insiderinformatie van het Zuid-Koreaanse ITHome kan Samsung erg tevreden kijken naar zijn pre-ordercijfers. De Z Fold 3 en Z Flip 3 zijn in in Zuid-Korea inmiddels 450.000 keer besteld, en daarmee doen ze het veel beter dan hun voorgangers. De Z Fold 2 werd vorig jaar 80.000 maal besteld alvorens hij officieel te koop was.

De Samsung Galaxy Z Flip 3

De Samsung Galaxy Z Flip 3

Twintigers en dertigers

Verder blijkt uit informatie van providers dat de vouwbare telefoons in het bijzonder in de smaak vallen bij de wat jongere gebruikers. 49 procent van de pre-orders van de Z Fold 3 zouden van twintigers en dertigers afkomstig zijn, terwijl dat aandeel bij de bestellingen van de Z Flip 3 oploopt tot 57 procent.

Een woordvoerder van Samsung heeft gereageerd op het nieuw en bevestigt ook tegen Sammobile dat de toestellen het goed doen. "We zijn dankbaar voor de geweldige feedback van consumenten op onze nieuwe Galaxy Z Fold 3 en Galaxy Z Flip 3. De interesse in vouwbare telefoons heeft een nieuw hoogtepunt bereikt, met pre-order-aantallen voor de Z Fold 3 en Z Flip 3 die nu al de totale verkoop van Galaxy Z-telefoons in 2020 overstijgen."

De Galaxy Z Fold 3 met de S Pen, een optioneel accessoire

De Galaxy Z Fold 3 met de S Pen, een optioneel accessoire

Het succesrecept

Het succes van de voorverkoopcijfers kan met verschillende factoren te maken hebben, te beginnen bij de prijs van de telefoons. Beide smartphones hebben een veel lagere vanafprijs vergeleken met hun voorgangers. In Het geval van de Z Flip 3 ligt die maar liefst 450 euro lager dan bij de originele Z Flip, dat is bijna een derde minder. Daarnaast kennen de telefoons veel minder vouwbare concurrenten vergeleken met de traditionele vlaggenschepen.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk