Samsung: Galaxy Z Fold 2 bevat designelement van stofzuigers

Samsung: Galaxy Z Fold 2 bevat designelement van stofzuigers

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De vouwbare Galaxy Z Fold 2 van Samsung is uitgerust met een mechanisme om vuil uit het scharnier te houden. Daarvoor haalde Samsung opmerkelijk genoeg zijn inspiratie bij zijn line-up van stofzuigers, dat vertelt het merk.

Samsung Galaxy Z Fold 2-design

Wie aan de hoogtechnologische vouwbare telefoons denkt en hun complexe ontwerp dat het scharnier zo duurzaam mogelijk moet maken, zal niet meteen de link leggen met stofzuigers. Dat deed ook Samsung niet bij het ontwerpen van zijn Galaxy Z Fold 2. Toch leek net daar de oplossing te liggen voor een ernstig designprobleem, zo beschrijft Samsung in een blogbericht.

De eerste Galaxy Fold had een zichtbare opening tussen het vouwbare scherm, wat ervoor kan zorgen dat vuil en andere deeltjes zich tussen het scherm en het scharnier kunnen wurmen. Dat probleem heeft Samsung aangepakt met de Z Fold 2.

Samsung: Galaxy Z Fold 2 bevat designelement van stofzuigers

Stofzuigers

De opening werd kleiner, maar nog steeds konden de kleinste vuildeeltjes een weg vinden tussen het vouwbare scherm. Het bedrijf verkende naar eigen zeggen 98 verschillende ideeën om het vuil af te stoten, maar niets leek te werken. Het systeem dat vuil weghoudt moest namelijk elastisch zijn voor het vouwbare ontwerp, maar het moest ook stevig zijn en blijven functioneren na minstens 200.000 vouwbewegingen. Vervolgens bladerden de ingenieurs van Samsung in de ontwerpen van de stofzuigers van het bedrijf, en daar lag dus onverwacht de oplossing.

"De borstel van een stofzuiger is een elastisch geheel dat uit haartjes bestaat, en het leek klein genoeg voor ons ontwerp", dat zegt Hee-Cheul Moon, lid van Samsungs R&D-groep voor geavanceerde mechaniek. "We konden haartjes ontwerpen die korter waren dan een millimeter, om ze dan te implementeren in onderdelen met de juiste elasticiteit en duurzaamheid."

Gerelateerde artikelen

Duurzaamheidstest

De borstelhaartjes in het scharnier van de Samsung Galaxy Z Fold 2 zijn aan het werkt te zien in een video van de bekende Youtuber JerryRigEverything. De man test telefoons om zo de duurzaamheid ervan te onderzoeken. Voor de test met de Galaxy Z Fold 2 werd de telefoon blootgesteld aan zand. Je kan hier het resultaat ontdekken.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk