Samsung Galaxy Z Flip: zit er glas onder de plastic beschermlaag?

Samsung Galaxy Z Flip: zit er glas onder de plastic beschermlaag?

Samsung Galaxy Z Flip

Zack Nelson, beter bekend als JerryRigEverything, doet waar andere reviewers van telefoons stiekem van dromen: smartphones testen op hun duurzaamheid door ze volledig uit elkaar te halen en te bekrassen. Recent ontdekte hij dat het scherm van de Samsung Galaxy Z Flip even krasgevoelig is als plastic, hoewel Samsung uitpakt met zijn vouwbaar Ultra Thin Glass (UTG). Samsung reageerde op de video van Nelson door te stellen dat er wel degelijk glas aanwezig is, maar dan onder de plastic beschermlaag van de telefoon.

Beeld van het scherm

JerryRigEverything schrikt niet terug van een goede uitdaging en hij ging dus in een nieuwe video op zoek naar het glas in het het scherm. Hij stelde meteen vast dat de plastic beschermlaag nog steeds essentieel is voor de telefoon. Haal je het plastic eraf, dan stopt het AMOLED-paneel meteen met werken.

Onder dat laagje plastic vond Nelson inderdaad een dun laagje glas, dat ook meteen gebarsten was. De Galaxy Z Flip heeft dus een laag glas waar de Galaxy Fold en andere foldables een tweede laag plastic hebben. Alleen lijkt de meerwaarde van dat glas minder significant dan Samsung wil laten geloven. In onderstaande video zie je precies wanneer Nelson het laagje glas vindt.

Borstelharen

Na die bevinding wist Nelson, maar niet van ophouden. Hij haalde op slag de hele telefoon schroefje per schroefje uit elkaar om dan een kijkje te nemen naar het bijzondere scharnier van de telefoon. Dat zou namelijk borstelharen bevatten om zo zand en vuil uit de telefoon te houden en Nelson vond ze ook. Het is best vreemd om haren terug te vinden in een high-end vlaggenschip, maar het toont vooral dat Samsung outside the box durft te denken. Je ziet precies wanneer Nelson de haren ontdekt in onderstaande video.

Samsung Galaxy Z Flip
3300 mAh
6.7 inch - 1080 x 2636 px
256 GB
Qualco SM8150 Snapdragon 855+

Meer info

Samsung Galaxy Z Flip
3300 mAh
6.7 inch - 1080 x 2636 px
256 GB
Qualco SM8150 Snapdragon 855+

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy Z Flip

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties