‘Samsung Galaxy Z Flip 3 en Z Fold 3 krijgen een innovatieve behuizing’

‘Samsung Galaxy Z Flip 3 en Z Fold 3 krijgen een innovatieve behuizing’

Voor het eerst sinds de introductie van vouwbare telefoons, zet Samsung vol in op de Z Flip en Z Fold – ze krijgen zelfs een eigen Unpacked-lanceringsevenement. Het Zuid-Koreaanse bedrijf wil de toestellen daarnaast in de schijnwerper zetten met een behuizing die we nog nooit eerder op telefoons zagen. Samsung noemt het zelf ‘Armor Skin’ en ‘Armor Layer’.

Samsungs Armor Layer en Skin

Hoewel Samsung later dit jaar geen Note-telefoon zal lanceren, werkt de innovatie-afdeling van de Zuid-Koreaanse fabrikant in volle vaart aan nieuwe producten en materialen. Opvallend is dat er in de afgelopen tijd meermaals wordt gesproken over ‘Armor’-patenten – in april werd bekend dat er door Samsung patenten zijn ingediend voor Armor Frame en Armor Shield. Onbekend is wat de marketingtermen zullen betekenen voor de producten waar de gepatenteerde technologieën in terecht zullen komen. Bekend is dat de productinnovaties bedoeld zijn voor zowel telefoons als smartwatches.

Naast de Armor Frame en Armor Shield-termen, wist LetsGoDigital zaterdag twee nieuwe patenten van Samsung te onthullen. Net zoals de eerdere patenten maken ze gebruik van de Armor-naam en zijn ze bedoeld voor smartphones en smartwatches, dat blijkt uit de patenten die zijn ingediend bij de EUIPO (European Union Intellectual Property Office) en het Australische ‘IP Australia’. Specifiek gaat het om patenten met de naam Armor Skin en Armor Layer. Verwacht wordt dat de patenten verbandhouden met de eerdere Armor-aanmeldingen, hoewel het onbekend is wat we er precies van kunnen verwachten.

Een valbestendige behuizing?

LetsGoDigital zegt op basis van de patentomschrijvingen, waarin wordt verwezen naar het frame van telefoons en smartwatches, te verwachten dat het om aanvullingen gaat op Armor Frame. Verwacht wordt dat het gaat om een behuizing die telefoons valbestendiger moet maken. Mogelijk maakt het Zuid-Koreaanse bedrijf daarbij gebruik van andere, vooral lichtere materialen als titanium of carbon. Daarmee zou de fabrikant afstappen van aluminium, dat het op zijn high-end telefoons gebruikt.

‘Samsung Galaxy Z Flip 3 en Z Fold 3 krijgen een innovatieve behuizing’

Samsung diende op 29 en 30 april patenten in bij de EUIPO, beeld: LetsGoDigital

Naast het Armor Frame werkt het Koreaanse bedrijf aan een technologie genaamd Pro Shield. Welke uitwerking Samsung daarbij precies in gedachten heeft, blijft nog onbekend. Het is mogelijk dat er bij Samsung wordt gewerkt aan een glazen scherm dat vergelijkbaar is met het Ceramic Shield, dat in de nieuwste iPhones te vinden is. Apple claimt daarbij dat het scherm viermaal krasbestendiger is door het gebruik van keramiek. Tegelijkertijd zou het een technologie kunnen zijn voor zijn Galaxy Z Fold en Z Flip-telefoons – het bedrijf zou namelijk zijn eigen vouwbare glas willen ontwikkelen om zo de kosten te drukken.

Samsung Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3

Met de onthulling van Samsungs Armor-patentarsenaal blijven meer vragen over dan antwoorden. Er blijft immers ook nog een vraag open over de toestellen waarop de patenten terug gaan komen. Met de Samsung Galaxy Note-serie uit de lucht, lijkt het een logische zet om de nieuwe elementen te introduceren op de aanstaande Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3-telefoons, die naar verwachting in juli gelanceerd worden. Toch is het maar de vraag of deze technieken op de vouwbare Galaxy Z-telefoons terechtkomen, gezien Samsung de producten op relatief korte termijn introduceert.

Wat eveneens niet onbelangrijk is om te melden, is dat gepatenteerde producten niet altijd op de markt komen. Daarnaast lijkt het erop dat Samsung meerdere patenten registreert voor hetzelfde product – het gaat namelijk om de registratie van woorden, niet om patenten voor technologieën. Uiteindelijk zou Samsung in zijn marketing dus één van de benamingen kunnen kiezen.

Wat vind jij van het vooruitzicht dat Samsung mogelijk werkt aan een valbestendig frame en sterker glas? Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan het artikel.

Samsung Galaxy Z Flip 3
3300 mAh
6,7 inch - 2640 x 1080 px
128 GB + 256 GB
Qualcomm Snapdragon 888

Meer info

Samsung Galaxy Z Fold 3
4400 mAh
7,6 inch - 1768 x 2208 px
256 GB + 512 GB GB
Qualcomm Snapdragon 888

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties