'Samsung kondigt tijdens IFA nieuwe Galaxy Watch met Bixby aan'

'Samsung kondigt tijdens IFA nieuwe Galaxy Watch met Bixby aan'

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Watch

Er zingen al langer geruchten maar nu is het bijna zo goed als zeker. Samsung komt met een nieuwe smartwatch die de naam Galaxy Watch gaat meekrijgen. Er is al een patent ingediend om deze naam te claimen. Het logo zelf is ook al gelekt, samen met andere features.

Samsung Galaxy Watch

Rechts is het logo van de Galaxy Watch te zien

De Galaxy Watch is de opvolger van de Gear S3. De naam Gear S4 zal dus niet gebruikt worden. Hiermee wil Samsung de verbondenheid met de Galaxy-smartphones benadrukken, al betekent dit natuurlijk niet dat de Galaxy Watch niet met andere smartphones te gebruiken is. De Gear S3 was het laatste lifestyle horloge van Samsung en werd in 2016 aangekondigd.

De Samsung Gear Sport, die vorig jaar tijdens IFA werd aangekondigd, had duidelijk meer een sport-focus. Welke richting de Galaxy Watch zal opgaan is nog niet duidelijk. Onder de Galaxy Watch-lijn zullen in de toekomst ook meerdere producten zoals fitnesstrackers en activiteitentrackers te vinden zijn.

Wat wel duidelijk is, is dat Bixby op de Galaxy Watch te gebruiken zal zijn. Vorig jaar maakte Samsung al duidelijk dat Bixby ooit wel naar wearables zou komen, en dat lijkt met de Galaxy Watch te gaan gebeuren. Er zal geen aparte knop zijn om Bixby te starten: zeg enkel 'Hi, Bixby' of houd de homeknop ingedrukt.

Samsung Galaxy Watch

Een ander patent, die na de naam van de Galaxy Watch is ingediend, laat een slimme wearable zien. Of dit de Galaxy Watch gaat worden is nog onbekend: in dit stadium zou je verwachten dat het horloge allang is ontworpen. Dit patent zou dus voor een andere smartwatch bedoeld kunnen zijn. Op de schetsen zien we een vrij basaal rond horloge waar verder vrij weinig van af is te leiden, al lijkt het vrij veel op de Gear S2. Sammobile weet wel te melden dat de Galaxy Watch waarschijnlijk wat dunner wordt en een grotere accu krijgt.

Beschikbaarheid

IFA zal dit jaar op 31 augustus starten, dus verwacht een aankondiging rond dat tijdstip. Het komt vaak voor dat fabrikanten wat eerder een evenement plannen om de aandacht op zichzelf te vestigen, dus een specifieke dag is nog niet vast te leggen. Wanneer het horloge dan precies in de winkels gaat liggen is nog een vraagteken. Er zal de komende tijd ongetwijfeld nog meer informatie lekken.

Via: Sammobile en Wareable

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk