'Samsung Galaxy Watch 6 krijgt groter scherm, maar wordt niet groter'

'Samsung Galaxy Watch 6 krijgt groter scherm, maar wordt niet groter'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Als we de laatste geruchten mogen geloven, dan krijgen de aankomende smartwatches in de Galaxy Watch 6-serie van Samsung een groter scherm. Toch lijkt het erop dat de smartwatches zelf niet groter gaan worden.

Groter beeldscherm

Volgens de bekende geruchtenverspreider Ice Universe krijgen de nieuwe slimme horloges van Samsung een groter en scherper scherm in vergelijking met hun voorgangers. Op Twitter deelt hij deelt namelijk twee maten van de aankomende versies van de Galaxy Watch 6 met hierbij bijbehorende schermspecificaties.

In de tweet, die je hieronder kunt bekijken, meldt hij dat de Watch 6 40mm een 1,31 inch beeldscherm gaat krijgen met een resolutie van 432x432 pixels. De Galaxy Watch 5 40mm had een 1,2 inch groot beeldscherm met een resolutie van 396 x 396 pixels. De Galaxy Watch 6 44mm zal daarnaast een 1,47 inch beeldscherm krijgen met een resolutie van 450 × 450 pixels. Weer even ter vergelijking: de Galaxy Watch 5 44mm had een 1,4 inch beeldscherm met een resolutie van 450x450 pixels.

Gerelateerde artikelen

Horloge zelf ook groter?

Uit de specificaties kunnen we dus opmaken dat de beeldschermen van de nieuwe Galaxy Watch 6-smartwaches naar alle waarschijnlijkheid groter gaan worden. Om de maat van het horloge an sich uit te drukken gebruikt Samsung - net zoals ‘echte’ horlogemakers – voor de verkoop en communicatie altijd de maat van de horlogekast. Dit wordt uitgedrukt in millimeters en omvat dus de breedte, zonder eventuele kroon, van de horlogekast. De horlogekast is het frame of omhulsel van het horloge. Bij beide smartwatches lijkt dit niet te gaan veranderen, terwijl de schermen wel groter worden. Het lijkt er dus op dat de randen, of bezels, van het horloge kleiner gaan worden.

Dit zou kunnen kloppen aangezien eerder het gerucht ging dat de Watch 6-series beeldschermen zouden krijgen met gebogen schermranden. Hierdoor zien horloges er vaak wat eleganter uit, maar ze zijn hierdoor ook veel vatbaarder voor krassen.

Wat vind jij van horloges met gebogen schermranden? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen
Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen
Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen

Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen

De Galaxy Watch 5 Pro is Samsungs meest premium smartwatch met meer functies dan ooit. Het slimme horloge komt met veel extra functies en een extra stevig en stijlvol design.

Vanaf 469 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk