'Samsung Galaxy Watch 6 Classic krijgt deze onwijs fijne functie weer terug'

'Samsung Galaxy Watch 6 Classic krijgt deze onwijs fijne functie weer terug'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Er zijn beelden gelekt van de Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Op de beelden zien we dat het horloge een geliefde functie ziet terugkeren. Het horloge zal namelijk weer de beschikking moeten krijgen over een fysieke draairing waarmee je het horloge kunt bedienen.

Fysieke draairing keert terug

Veel smartwatches van Samsung werden uitgerust met een speciale draairing, of roterende rand, rondom het horloge. Dit zorgde er aan de ene kant voor dat het horloge er wat stoerder en 'normaler' uitzag, aan de andere kant zorgde het er ook voor dat de smartwatch heerlijk eenvoudig te bedienen was. Met de fysieke draairing kun je namelijk gemakkelijk door berichten, apps en de interface scrollen.

Gerelateerde artikelen

Zo'n geliefde functie zou je als fabrikant toch niet zo snel verwijderen, toch gebeurde het. Vorig jaar besloot Samsung de fysieke draairing te schrappen en te vervangen voor een virtuele variant. Dit tot grote droefenis van velen fans. Want ondanks het feit dat de virtuele draairing hetzelfde kon als de fysieke variant, werkte het gewoon minder fijn. Ook qua design gingen de horloges er niet op vooruit. Samsung lijkt dit nu in te zien, volgens de laatste geruchten krijgt de Galaxy Watch 6 Classic namelijk weer een roterende rand.

Beelden Galaxy Watch 6 Classic

De bekende geruchtenverspreider OnLeaks heeft in samenwerking met MySmartPrice namelijk beelden gepubliceerd van de Watch 6 Classic. Hierop zien we dat de draairing zijn terugkeer weet te maken. Verder zien we twee knoppen aan de rechterkant van het horloge en op de achterkant zien we een PPG- en hartslagsensor.

Volgens geruchten krijgt het horloge verder de beschikking over een 1,47'' AMOLED-paneel met een resolutie van 470x470 pixels. Een vernieuwde processor, de Exynos W980-chip, zou het horloge moeten aandraaien. Deze processor is op een zuiniger 5nm-bakprocede gebakken waardoor die een stuk zuiniger zou moeten zijn. Hopelijk wordt de accuduur van de Galaxy Watch 6 Classic hiermee dan ook een stuk beter.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Beeld: OnLeaks en MySmartPrix

Aankondiging 

We verwachten dat Samsung de Galaxy Watch 6-serie aankomende zomer, in augustus, zal gaan aankondigen. Op hetzelfde event gaat de Zuid-Koreaanse fabrikant waarschijnlijk ook de Galaxy Z Flip 5, Z Fold 5 en Galaxy Tab 9-serie aankondigen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk