Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) officieel: alles wat je moet weten

Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) officieel: alles wat je moet weten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung heeft zijn nieuwe smartwatch-serie aangekondigd en die serie bestaat uit de Galaxy Watch 5 en Watch 5 Pro. Je leest hier alles over de nieuwe smartwatches van Samsung.

Samsung Galaxy Watch 5 en Watch 5 Pro

De Samsung Galaxy Watch 5 en Watch 5 Pro zijn onthuld. Met de Galaxy Watch 5 focust Samsung op verschillende fitness- en gezondheidsfuncties, terwijl de Galaxy Watch 5 Pro de nadruk legt op extra functies en een extra stevig en stijlvol design. Samsung neemt met de Watch 5 Pro afscheid van de Classic-variant van zijn slimme horloges en gaat helemaal voor minimalistisch design.

Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) officieel: alles wat je moet weten

Verbeterde gezondheidssensors

Steeds meer mensen willen zo gezond mogelijk leven, geeft Samsung aan, en de nieuwe Galaxy Watch 5-serie moet daarbij helpen. De slimme horloges moeten je namelijk meer inzicht geven in de onderliggende processen, zodat je vervolgens actie kunt ondernemen. De smartwatches beschikken over drie gezondheidssensors die nauwkeurige resultaten op moeten leveren, zoals zuurstofniveaus, (abnormale) hartslag en ook je stressniveau. Je kan met de Galaxy Watch 5 dus altijd en overal je bloeddruk en ECG direct vanaf je pols checken, en zo moet je een steeds beter beeld van de gezondheid van je hart krijgen.

Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) officieel: alles wat je moet weten

Gerelateerde artikelen

Trainen en herstel

Naast het bijhouden van je trainingen en fitnesssessies, kun je ook achteraf allerlei gegevens opvragen. Er zijn Body Composition-metingen die je inzicht geven in je algehele gezondheid zodat je realistische doelen kunt stellen. Je kan ook gepersonaliseerde workouts opvragen en feedback over je vorderingen krijgen.

Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) officieel: alles wat je moet weten

Heb je een rustdag? Dan voorziet de Galaxy Watch 5 je van data die je laten zien hoe goed je herstelt. Je krijgt bijvoorbeeld informatie over je hartslag na een intensieve workout, en je ontvangt op basis van je transpiratie aanbevelingen over wat je moet drinken om goed te hydrateren. Voor een goede nachtrust is er de functie Sleep Scores die je slaappatroon in kaart brengt, compleet met slaapstadia, snurkdetectie en de registratie van het zuurstofgehalte in je bloed.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Verder heeft de Galaxy Watch 5-serie een slaapcoachingsprogramma dat je een maandlang begeleidt bij het gericht toewerken naar het verbeteren van je slaap. En als je dat wilt, kun je via SmartThings en je Galaxy Watch 5 automatisch de lampen, airconditioning en tv’s uitschakelen op een door jou vooraf ingesteld moment. Ben je aan het slaapwandelen en struikel je? Dan worden je noodcontacten op de hoogte gebracht.

Accu en Wear OS

De accu van de Galaxy Watch 5 is in vergelijking met de Galaxy Watch 4 13% groter en is ook 30% sneller opgeladen dan de Galaxy Watch 4. Met een oplaadsessie van 8 minuten kun je een nacht aan slaap monitoren. Het scherm van de horloges is versterkt met Sapphire Crystal Glass. De accu van de Galaxy Watch 5 Pro is nog een stuk groter, namelijk 60%.

Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) officieel: alles wat je moet weten

De Galaxy Watch 5 (Pro) draait op One UI Watch 4.5, dat is gebaseerd op Wear OS van Google. Verder is er integratie met Google Assistant en Spotify en je kan binnenkort ook navigeren met Google Maps vanaf je pols zonder smartphoneverbinding. Exclusief op de Watch 5 Pro is Route Workout. Via de Samsung Health-app kun je fiets- en looproutes downloaden en synchroniseren met de Watch 5 Pro. Turn-by-Turn Navigatie en Track back zijn ook exclusief voor de Pro-versie. Met de eerste functie hoef je niet constant naar de kaart te kijken. Track back zorgt ervoor dat je makkelijk terug kunt navigeren over dezelfde route waar je vandaan kwam.

Wil je meer weten over de werking van de nieuwe Galaxy Watch 5-serie van Samsung? Lees dan de uitgebreide hands-on van Sebastien en je kan daar meteen ook zijn video van de nieuwe Galaxy-producten bekijken.

Samsung Galaxy Watch 5

Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) kopen

De Samsung Galaxy Watch 5 vanaf nu te bestellen voor een vanafprijs van 299 euro. De grote variant van de Watch 5 (44mm) verschijnt in de kleuren Gray, Blue en Silver. De kleine versie (40 mm) is beschikbaar in de kleuren Gray Gold en Silver. De Silver-variant is voorzien van een Bora Purple-bandje dat past bij de Galaxy Z Flip 4. De Galaxy Watch 5 Pro is beschikbaar één grootte (45 mm) twee uitvoeringen, Black Titanium en Grey Titanium.

Als je een pre-order plaatst voor de Galaxy Watch 5 en Galaxy Watch 5 Pro krijg je Galaxy Buds Live Gray ter waarde van 69 euro cadeau. De horloges liggen op 26 augustus in de winkels.

Kleuren Bluetooth LTE
Samsung Galaxy Watch 5 (40 mm) Gray Gold en Silver 299 euro 349 euro
Samsung Galaxy Watch 5 (44 mm)  Gray, Blue en Silver 329 euro 379 euro
Samsung Galaxy Watch 5 Pro (45 mm)  Black en Titanium 469 euro  519 euro
Samsung Galaxy Watch 5 kopen
Samsung Galaxy Watch 5 kopen
Samsung Galaxy Watch 5 kopen

Samsung Galaxy Watch 5 kopen

De Galaxy Watch 5 blinkt uit met keuze uit verschillende fitness- en gezondheidsfuncties. De smartwatch biedt een compleet pakket, dat ook na je workout – dus als je rust en herstelt - bijdraagt aan een betere gezondheid.

Vanaf 299 euro

Winkelen op:

Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen
Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen
Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen

Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen

De Galaxy Watch 5 Pro is Samsungs meest premium smartwatch met meer functies dan ooit. Het slimme horloge komt met veel extra functies en een extra stevig en stijlvol design.

Vanaf 469 euro

Winkelen op:

Specificaties

Samsung Galaxy Watch 5 Samsung Galaxy Watch 5 Pro
Behuizing: Sapphire Crystal Glass en aluminium Sapphire Crystal Glass en titanium
Afmetingen en gewicht: 40mm: 39,3 x 40,4 x 9,8 mm, 28.7 gram / 44mm: 43.3 x 44.4 x 9.8 mm, 33.5 gram 45mm: 45,4 x 45,4 x 11.0 mm, 46,5 gram 
Scherm: 40mm: 1,2 inch Super AMOLED, 396 x 396 pixels, Always On Display, Corning Gorilla Glass with DX+ / 44mm: 1,4 inch Super AMOLED, 450 x 450 pixels, Always On Display, Corning Gorilla Glass with DX+ 1.4 inch Super AMOLED, 450 x 450 pixels, Always On Display, Corning Gorilla Glass with DX+
Processor: Exynos W920 Exynos W920
Werkgeheugen: 1.5 GB 1.5 GB
Opslaggeheugen: 16 GB 16 GB
Batterij: 40mm: 248 mAh / 44mm: 410 mAh 590 mAh
Platform One UI Watch 4.5 gebaseerd op Wear OS 3.5 One UI Watch 4.5 gebaseerd op Wear OS 3.5
Duurzaamheid: 5ATM + IP68 / MIL-STD-810G 5ATM + IP68 / MIL-STD-810G
Sensoren: BioActive Sensor (Optical Heart Rate, Electrical Heart Signal, Bioelectrical Impedance Analysis), Temperatuursensor, Accelerometer, Barometer, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Light Sensor BioActive Sensor (Optical Heart Rate, Electrical Heart Signal, Bioelectrical Impedance Analysis), Temperatuursensor, Accelerometer, Barometer, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Light Sensor
Kleuren: 40mm: Gray Gold en Silver / 44mm: Gray, Blue en Silver 45mm: Black Titanium en Grey Titanium
Adviesprijs: Vanaf 299 euro Vanaf 469 euro

Samsung Galaxy Watch 5

Samsung Galaxy Watch 5 Pro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk