Samsung Galaxy Watch 5: zo krijg je de Nederlandse Google Assistent werkend

Samsung Galaxy Watch 5: zo krijg je de Nederlandse Google Assistent werkend

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Op de redactie werkt de Nederlandse Google Assistent op de Samsung Galaxy Watch 5 helaas nog niet. Alleen als de telefoon en de Google Assistent ingesteld staan op de Engelse taal, werkt de slimme assistent op de smartwatch. We hebben al wel een workaround gevonden.

Galaxy Watch 5 en de Google Assistent

Samsung laat in zijn aankondiging weten dat je je favoriete nummer op de Galaxy Watch 5 afspeelt door Google Assistant met Spotify-integratie een stemopdracht te geven. In de kleine letters staat dat de beschikbaarheid per regio verschilt, en dat geldt ook voor Nederland en België. De Nederlandse Google Assistent op de Galaxy Watch 5 en de Galaxy Watch 5 Pro werkt namelijk niet.

Reactie van Samsung

We hebben zowel Samsung België als Samsung Nederland hierover benaderd. Inmiddels heeft Samsung België al gereageerd:

Momenteel is er nog geen nieuws over wanneer de Google Assistent op de Watch 5 Pro beschikbaar zal zijn in België. Van zodra we meer weten brengen we je op de hoogte.

Reactie van Samsung België

Vooralsnog is het nog niet bekend wanneer deze functie beschikbaar zal zijn. Zodra dit bekend is, zal dit doorgestuurd worden.

Reactie van Samsung Nederland

Reactie van Google

Google heeft blijkbaar ook al vragen over het instellen van de Google Assistent op de Watch 5 gehad want op de supportpagina's van de Google Assistent staat de volgende mogelijke oplossing, maar die gaat waarschijnlijk over het installeren van de Google Assistent-app zelf:

Als je een smartwatch uit de Samsung Galaxy Watch5-serie hebt en je hebt problemen met de installatie van de Google Assistent, dan kun je het beste 15 minuten wachten nadat je horloge is ingesteld. Daarna kun je het opnieuw proberen.

Google op zijn supportpagina

Zo krijg je de Nederlandse Google Assistent op je Galaxy Watch 5

Allereerst dien je de Google Assistent via de Play Store op je Galaxy Watch 5 te installeren. Heb je een Galaxy Watch 4 back-up teruggezet? Dan zou de slimme assistent al op je smartwatch moeten staan.

Gerelateerde artikelen

Zodra je op de Google Assistent op de smartwatch tikt, staat er de melding: "Activeer de Google Assistent op je horloge." Vervolgens moet je de koppeling met de Google Assistent via je telefoon opzetten. Helaas krijgen we dan telkens de melding 'De taal van je regio wordt nog niet ondersteund' te zien. Een melding die veel Galaxy Watch 4-bezitters ook zijn tegengekomen, zo blijkt uit de reacties onder dit artikel, waar we ook zien dat bij sommigen de slimme assistent wel werkt in het Nederlands.

Samsung Galaxy Watch 5: zo krijg je de Nederlandse Google Assistent werkend

Stel je de systeemtaal van je telefoon in op Engels en de taal van de Google Assistent ook, dan werkt het slimme hulpje wel op de Galaxy Watch 5. Volg de stappen en zet de Persoonlijke Resultaten aan. Als je daarna de taal van de Google Assistent en de systeemtaal van je telefoon weer op Nederlands instelt, werkt de Nederlandse Google Assistent weer op je Galaxy Watch 5!

Werkt dit voor jou ook? Laat het ons weten in de reacties.

Alles over de Samsung Galaxy Watch 5
Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen
Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen
Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen

Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen

De Galaxy Watch 5 Pro is Samsungs meest premium smartwatch met meer functies dan ooit. Het slimme horloge komt met veel extra functies en een extra stevig en stijlvol design.

Vanaf 469 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk