Samsung Galaxy Watch 4 uitgebreid op renders gelekt, dit moet je weten

Samsung Galaxy Watch 4 uitgebreid op renders gelekt, dit moet je weten

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Er zijn nieuwe renders van de Galaxy Watch 4 opgedoken, en daarin zien we het horloge langs verschillende kijkhoeken. Hij komt met een zwarte of zilveren behuizing. Volgens geruchten zal er dit keer geen Galaxy Watch Avtive komen.

Update 02/07: Inmiddels zijn er nog meer renders van de Galaxy Watch 4 Classic gelekt. Het gaat om beelden van Android Headlines, en ze zijn onderaan dit artikel toegevoegd.

Samsung Galaxy Watch 4

Verwacht wordt dat Samsung deze zomer een Galaxy Watch-horloge met Wear zal introduceren. Er wordt daarbij afscheid genomen van het Tizen-besturingssysteem dat Samsung eerder gebruikte op zijn Galaxy Watch en Galaxy Watch Active-horloges. In de plaats komt dus One UI Watch, zo heet Samsungs besturingssysteem voor slimme horloges dat werkt met Wear OS.

Gerelateerde artikelen

Opvallend is dat Samsung de Watch 4 – Samsungs aanstaande Wear OS-horloge – slechts één jaar na de introductie van de Galaxy Watch 3 volgt, de Galaxy Watch 3 verscheen namelijk twee jaar na de lancering van de OG Galaxy Watch. De technologiegigant heeft daar overigens wel zijn redenen voor, het zal zijn oude Galaxy-horloges niet overzetten van Tizen naar Wear, dus ‘moet’ het een horloge lanceren voor de Wear OS-introductie.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic
Samsung Galaxy Watch 4 Classic
Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

De Samsung Galaxy Watch 4-serie bestaat uit twee horloges, een reguliere variant en een Classic-uitvoering. De Samsung Galaxy Watch 4 ende Watch 4 Classic beschikken over ontzettend veel tools om je gezondheid te monitoren, en natuurlijk ook om je activiteiten te registreren en te analyseren. De horloges hebben verder een mooi kleurrijk Super AMOLED-scherm, verbeterde accuduur en draaien op het nieuwe Wear OS 3.

Was € 399,- nu vanaf € 199,-

Winkelen op:

Geen Galaxy Watch Active 4

Toen de geruchtenmolen over de Samsung Galaxy Watch 4-serie op gang kwam, sprak men nog over twee modellen, de Galaxy Watch 4 en Galaxy Watch Active 4. Geruchtenmaker OnLeaks – die de afgelopen jaren een zeer betrouwbare bron van geruchten is gebleken – liet afgelopen week renders zien van een horloge dat volgens hem in de winkels kwam te liggen als de Watch Active 4.

Eerder gelekte renders van de vermoedelijke Galaxy Watch Active 4

Eerder gelekte renders van de vermoedelijke Galaxy Watch Active 4

Inmiddels is bekend dat die informatie onjuist is. Officiële renders van de Galaxy Watch 4 in handen van 91Mobiles, tonen hetzelfde ontwerp. Verder stellen onder andere Evan Blass en Ishan Agarwal dat een Watch Active 4 niet bestaat.

In de officiële renders, die rechtstreeks van Samsung afkomstig lijken te zijn, is te lezen dat Samsung het gelekte ontwerp gebruikt op zijn Galaxy Watch 4. Wat wel opvalt is dat het ontwerp van de Galaxy Watch 4 een hybride lijkt tussen voorgaande Galaxy Watch en Galaxy Watch Active-horloges. Zo zal je op de Galaxy Watch 4 geen roterende schermrand terugvinden, terwijl het algehele ontwerp veel details meeneemt van de Galaxy Watch 3, zoals de verbindingselementen voor het bandje.

Samsung Galaxy Watch 4 uitgebreid op renders gelekt, dit moet je weten

Net als bij eerdere generaties Galaxy Watch (Active)-horloges, bevat de Galaxy Watch 4 een tweetal fysieke knoppen aan de rechterzijde en kan de smartwatch draadloos worden opgeladen. Verder zal het horloge 5ATM-waterbestendigheid meekrijgen, tezamen met een MIL-STD 810G-classificatie en Gorilla Glass DX+ voor het scherm van de Galaxy Watch 4, dat is te lezen op de achterzijde van deze officiële Galaxy Watch-renders.

Nieuwe renders

Inmiddels zijn er opnieuw renders van de Galaxy Watch 4 opgedoken, ditmaal afkomstig van bronnen van Android Headlines. We komen nu te weten dat de Watch 4 in drie formaten komt: 42 mm, 44 mm en 46 mm. Het horloge blijft ook compatibel met de 20 mm bandjes van de voorgaande horloge uit de reeks. In de renders zien we enkel bandjes van silicone, maar verwacht wordt dat het horloge ook zal komen met bandjes van leder en staal.

Samsung Galaxy Watch 4 uitgebreid op renders gelekt, dit moet je weten

Prijs en beschikbaarheid Galaxy Watch 4

Een officiële lanceringsdatum voor het horloge is nog niet bekend, maar op de renders van Android Headlines is het getal '28' op het horloge te zien. Een lancering op 28 augustus is dus zeker een mogelijkheid. Wat de prijs betreft is er nog veel onduidelijkheid, maar verwacht wordt dat hij minstens 420 euro zal kosten. Kijk jij uit naar de lancering van het horloge? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Galaxy Wearable (Samsung Gear)

Galaxy Wearable (Samsung Gear)

Met de Galaxy Wearable-app verbindt je je Galaxy-smartwatch of bluetoothoordopjes met je telefoon. Je kan met de app ook functies en apps op je Galaxy-wearable, die ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk