Samsung Galaxy Watch 4: internetbrowser nu beschikbaar

Samsung Galaxy Watch 4: internetbrowser nu beschikbaar

Sinds Samsung gebruikmaakt van Wear OS op Galaxy Watch 4, heeft het meer Tizen-apps naar Wear OS gebracht. Nu is het de beurt aan de browser. Die komt naar Galaxy Watch 4 en Watch 4 Classic.

Samsung Internet

De browser heet Samsung Internet en komt naar de smartwatch in een afgeslankte versie. Dat gaat helaas gepaard met een groot nadeel, want de browser opent de desktopversie van veel websites. Dat is op een smartphone al niet ideaal, maar op een nog kleiner smartwatch-scherm helemaal niet.

Het wordt hierdoor allemaal zo klein, dat het moeilijk is om goed te kunnen browsen en items te selecteren. Samsung heeft er wel iets op bedacht, namelijk het gebruik van gebaren. Je kunt vanaf de zijkant van het scherm swipen en je ziet dan de hoeken van een website.

Galaxy Watch 4

Wil je de tekst wat groter zien, dan is het ook mogelijk om de zoom in te schakelen. Hiermee kun je de teksten op sites wat groter maken. Verder werkt het een beetje zoals de browser op je televisie: je gaat er niet urenlang op zitten internetten, maar als je even snel iets wil googlen dan kun je dat wel even snel op deze ietwat onhandige manier doen. Voor de rest zal je hier voornamelijk je smartphone voor gebruiken.

Wil je het proberen? Download dan vanuit de Play Store-app op je horloge de Samsung Internet-app. Het is ook mogelijk om de Samsung Internet Play Store op je smartphone te openen en de pijl te tikken die naast ‘Available on more devices’ staat. Ook daar is een downloadknop te vinden waarmee je de app direct op je Galaxy Watch 4 zet.

Internetbrowser

Samsung Internet is op smartphones een geliefde app, mede dankzij de goede privacymogelijkheden en de ingebouwde ad blocker, waar veel mensen graag gebruik van maken. Ook is de app qua uiterlijk en navigatie fijn in gebruik op een smartphone. Op de watch is dat dus wat minder.

Wil je de Samsung Internet-app downloaden? Klik dan hier.

Samsung Internet Browser
Samsung Internet Browser is de browser die Samsung standaard mee levert op hun Androidsmartphones. De app Samsung Internet bevat extensies zoals 'beacons in de ..

Meer info

Vorige maand plaatsten we de review van de smartwatch. Lees hier onze review van Samsung Galaxy Watch 4.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties