'Samsung Galaxy Tab S9-serie wordt op dit punt niet geüpgraded'

'Samsung Galaxy Tab S9-serie wordt op dit punt niet geüpgraded'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Voor de mensen die hadden gehoopt dat de aankomende high-end tablets van Samsung (wel) snel opgeladen zouden kunnen worden, is er slecht nieuws. Volgens de laatste geruchten kunnen de tablets uit de Galaxy Tab S9-serie namelijk met een maximaal vermogen van 45W worden opgeladen.

Weer geen snelladen

De Samsung Galaxy Tab S9+ en de Tab S9 Ultra zijn verschenen in een certificeringsdatabase. Uit deze database kunnen we opmaken dat beide tablets waarschijnlijk kunnen worden opgeladen met een vermogen van 45W. Dit is geen vooruitgang ten opzichte van de Tab S8-serie van vorig jaar. Hierdoor zal het nog altijd zo'n anderhalf uur duren voordat de tablets volledig zijn opgeladen. Enkele concurrenten, zoals de OnePlus Pad, kunnen sneller worden opgeladen. In het geval van de OnePlus Tab met een vermogen van 67W. De 45W is wel nog altijd sneller dan de iPads van vandaag de dag.

Overige specificaties

Eerder kwamen we al met het nieuws dat een geruchtenverspreider vermoedt dat de 'gewone' Galaxy Tab S9 een grote upgrade zal krijgen. De basisversie uit de Tab S9-serie krijgt namelijk een AMOLED-paneel. De Galaxy Tab S8, het basismodel uit de Tab S8-serie, werd nog uitgerust met een LCD-paneel. AMOLED-panelen hebben een veel hoger contrast omdat de pixels individueel aan- en uitgezet kunnen worden. Hierdoor is zwart echt zwart. Bij LCD-panelen blijft er altijd een licht schijnen waardoor zwart nooit helemaal zwart is. Ook de kleuren op AMOLED-panelen zijn doorgaans een stuk levendiger in vergelijking met LCD-panelen.

Gerelateerde artikelen

Verder verwachten we dat alle tablets uit de S9-serie (waarschijnlijk de Tab S9, Tab S9+ en de Tab S9 Ultra) de beschikking krijgen over de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy-chipset. Dit is een 'gewone' Snapdragon 8 Gen 2, maar dan ietwat opgevoerd. De processor werd ook gebruikt in de Galaxy S23-serie van het Zuid-Koreaanse merk. De processor zal worden ondersteund door 8 of 12 GB aan RAM (werkgeheugen). Daarbij zullen de tablets een scherm krijgen met een variabele verversingssnelheid van 120 Hz en werken met de S Pen. De Tab S9 Ultra beschikt tot slot over een 'super mooie' notch. Meer informatie over laatst genoemde kun je in dit artikel lezen.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra. Beelden: MySmartPrice

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk