'Samsung Galaxy Tab S8 Ultra straks heel beperkt beschikbaar'

'Samsung Galaxy Tab S8 Ultra straks heel beperkt beschikbaar'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung gaat zijn grote 14,6 inch tablet maar op kleine schaal uitbrengen. De reden daarvoor is te vinden bij productieproblemen met het scherm en de hoge productiekosten. De tablet wordt woensdag gelanceerd tijdens een Galaxy Unpacked-evenement.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Samsung verraste vorige week met de aankondiging van een Unpacked-lanceringsevenement dat op woensdag plaatsvindt. We verwachten daar de nieuwe Galaxy S21 FE te zien samen met de Galaxy Tab S8-reeks. En over die tablets, komt nu minder positief nieuws naar voren.

Volgens Zuid-Koreaanse media gaat het Tab S8 Ultra-topmodel, met zijn enorm 14,6 inch AMOLED-scherm, lastig te vinden zijn zodra het uitkomt. Samsung gaat de tablet maar in een beperkt aantal markten uitbrengen en we weten dus niet of hij ook bij ons zal verschijnen. Zodra de tablet te koop is in die beperkte markten, zal de beschikbaarheid ook nog eens erg laag zijn.

Problemen met productie

Voor de oorzaak van het probleem moeten we ditmaal niet kijken naar het wereldwijde chiptekort, iets wat de S21 FE-lancering wel heeft vertraagd. Dit keer heeft het enorme 120 Hz AMOLED-paneel er alles mee te maken. Samsung loopt tegen productieproblemen aan en de productiekost zou erg hoog uitvallen, waardoor de prijsmarges voor de verkoop minder interessant worden.

De Tab S8 Ultra zou ook niet met een gewoon 14,6 inch scherm komen, maar eentje met extra fijne schermranden. Traditioneel zijn de randen van tablet iets breder vergeleken met smartphones, maar de Tab S8 Ultra zou volgens informatie van de geruchtenverspreider Tron fijnere randen hebben vergeleken met de S21-reeks. Samsung heeft daarvoor een nieuwe schermtechnologie ontwikkeld die 'Border Reduction Structure' of BRS. Het bedrijf wil BRS straks ook bij zijn flagship-telefoons gebruiken.

De Samsung Galaxy Tab S7

De Samsung Galaxy Tab S7

Schermtechnologie in de verf zetten

Maar alles wijst er dus op dat de Tab S8 Ultra een apparaat wordt waarmee Samsung in de eerste plaats wil tonen wat het in zijn mars heeft op het vlak van schermtechnologie. Dat is alleen jammer voor de consumenten die zo'n extra grote tablet wel zien zitten. Wat denk jij van zo'n 14,6 inch tablet? Zou jij er wel eentje in huis willen halen, of geef je toch de voorkeur aan een kleiner exemplaar? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk