‘Samsung Galaxy Tab S8 Ultra krijgt een reusachtig 14,6-inch scherm’

‘Samsung Galaxy Tab S8 Ultra krijgt een reusachtig 14,6-inch scherm’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Na jaren van stilstand op de tabletmarkt, bracht Apple beweging in het segment met de iPad Pro – een tablet voor professionals. Samsung probeerde het concept van de iPad te evenaren met zijn Tab S7 en Tab S7 Plus. Met de aanstaande Tab S8-serie wil Samsung nog een stapje verder gaan, door een reusachtige Ultra Android-tablet aan te bieden voor professionals.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Het aanbod van Android-tablets wordt momenteel gedomineerd door Samsung en binnen het high-end segment is de Zuid-Koreaanse fabrikant zelfs de enige Android-speler. Samsung lijkt voorlopig niet te zwichten onder de druk van Apple, de voornaamste concurrent voor de tabletdivisie van de Koreaanse fabrikant. Om relevant te blijven binnen het tabletsegment, onderzoekt Samsung voor de Tab S8-serie alle mogelijke tabletvarianten, dat blijkt uit verschillende berichten op het Koreaanse Naver. De respondenten van het onderzoek kregen zelfs specificaties van de aanstaande tabletserie te zien.

Gerelateerde artikelen

Een afbeelding uit het onderzoek van Samsung toont de drie verschillende tablets, met formaten die oplopen van 11-inch tot 12,4-inch en zelfs 14,6-inch voor de grootste Galaxy Tab S8-tablet. De kleinste variant van Samsungs Galaxy Tab S8-serie krijgt volgens de onderzoeksgegevens een TFT-scherm, terwijl het bedrijf voor de grotere 12,4 en 14,6-inch tablets een AMOLED-scherm heeft gereserveerd. Voor alle tablets in dit onderzoek geldt dat ze een 120 Hz-verversingsfrequentie meekrijgen.

Beeld van het onderzoek

Beeld van het onderzoek

Batterij van 12.000 mAh

Vanuit de afbeelding is verder af te lezen dat de 11-inch tablet een 8.000 mAh-batterij krijgt, terwijl de 12,4-inch variant opschuift naar een 10.090 mAh-capaciteit. De 14,6-inch variant doet daar een schepje bovenop, met een capaciteit van 12.000 mAh. Opladen gaat in alle gevallen, zo blijkt uit de specificatielijst, met 45 watt. Of Samsung een oplader meelevert, wordt niet genoemd.

Op het gebied van camera's, is de Galaxy Tab S8-serie vermoedelijk geen hoogvlieger. Samsung zou de 11-inch en 12,4-inch varianten uit de Tab S8-serie voorzien van een 8 MP-selfiecamera. Op de S8 Ultra wordt dit aangevuld met een 5 MP-groothoekcamera. Camerasensoren achterop deze tablets hebben een 13 MP en 5 MP-resolutie; wat de functie is van de 5 MP-sensor, is niet bekend.

Prijzen Galaxy Tab S8-serie

Samsung heeft in het onderzoek voor zijn aanstaande Android-tablets mogelijke prijzen genoemd. In het geval van de 11-inch tablet, die mogelijk verkocht wordt als de Galaxy Tab S8, spreekt het Zuid-Koreaanse bedrijf over een adviesprijs van KRW 829,000, omgerekend ongeveer 610 euro. Koop je Samsungs Galaxy Tab S8 Plus, dan lopen de prijzen op naar omgerekend 850 euro (KRW 1,149,000), terwijl de Tab S8 Ultra minimaal 1.100 euro moet kosten (KRW 1,469,000). Dit geldt voor de basismodellen met wifi-ondersteuning, er zullen ook LTE en 5G-modellen beschikbaar komen.

Opslagconfiguraties liggen gelijk voor de verschillende connectiviteitsopties. Voor Samsungs Galaxy Tab S8 en Galaxy Tab S8 Plus noemt Samsung configuraties met 8 GB-werkgeheugen en 128 GB of 256 GB-opslaggeheugen. Samsungs mogelijke topmodel, de Galaxy Tab S8 Ultra, zal beschikken over 512 GB-opslaggeheugen en 12 GB-werkgeheugen, onafhankelijk van de connectiviteitskeuze.

Gerelateerde artikelen

Voorlopig gaat het wel om onderzoeksgegevens. Het is dus nog niet zeker dat Samsung deze tablets ook daadwerkelijk op de markt gaat brengen als de Galaxy Tab S8-serie. Daarnaast zou Samsung het onderzoek kunnen gebruiken om de specificaties bij te schaven voordat de tablets in productie gaan. Wanneer dat gebeurt en wanneer Samsung zijn nieuwe Galaxy Tab S8-tablets gaat uitbrengen is nog onbekend. Wat verwacht jij van de Tab S8-serie van Samsung? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk