Samsung start uitrol Android 13 voor Galaxy Tab S8-serie

Samsung start uitrol Android 13 voor Galaxy Tab S8-serie

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De uitrol van de One UI 5-software voor de Samsung Galaxy Tab S8-serie is van start gegaan. De update bereikt nu alle 5G-varianten van de tablets in Europa.

Galaxy Tab S8 krijgt One UI 5.0

Samsung rolde in augustus nog een belangrijke update uit naar zijn premium tablets: de Galaxy Tab S8, de Tab S8 Plus en ten slotte Tab S8 Ultra met zijn 14,6 inch scherm. Deze update bevatte versie 4.1.1 van One UI dat gebaseerd is op Android 12L. Deze versie van Android is speciaal gericht op tablets en vouwbare telefoons. Nu staat de volgende grote update voor de Androidtablets klaar en die bevat de One UI 5-software van Samsung. Deze softwareschil is gebaseerd op het nieuwe Android 13. In deze update zit tevens de beveiligingsupdate van november.

Gerelateerde artikelen

Android 13 downloaden

De Android 13-update wordt in de dagen geleidelijk uitgerold naar meer bezitters van de tablets. De wifiversies van de Samsung Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8 Plus en Galaxy Tab S8 Ultra komen uiteraard ook aan bod. Als het goed is zie je de update vanzelf in een melding in de notificatiebalk verschijnen. Je kan ook alvast handmatig naar de update zoeken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Wil je weten wanneer jouw Samsung-apparaat de Android 13-update krijgt, neem dan hier een kijkje. Heb jij de update al gekregen? Laat het ons weten in de reacties.

Nieuw in One UI 5.0

Samsung heeft veel nieuwe mogelijkheden in One UI 5.0 gestopt waaronder de verbeterde widgets. Je kan voortaan meerdere widgets op elkaar stapelen zodat ze minder ruimte innemen. One UI 5 komt ook met nieuwe slimme suggesties voor widgets. Op basis van je gebruik stellen deze slimme suggesties automatisch apps en acties voor die je zou kunnen gebruiken.

Je kan in deze versie ook een video bijsnijden om deze als achtergrond te gebruiken voor het vergrendelscherm, en de routines zijn uitgebreid met aangepaste instellingen. Je zal ook merken dan One UI een nieuw uiterlijk heeft gekregen, met ander andere een betere weergave van meldingen en de notificatie voor oproepen. Via onderstaande links kom je alles te weten over Android 13 en One UI 5:

Samsung Galaxy Tab S8 Plus
Samsung Galaxy Tab S8 Plus
Samsung Galaxy Tab S8 Plus

Samsung Galaxy Tab S8 Plus

De Samsung Galaxy Tab S8+ brengt een frisse wind in de Tab S-serie van luxetablets. Voor zowel creatievelingen als voor thuiswerkers en studenten, kan de Tab S8-serie erg veel betekenen. De Tab S8 Plus is razendsnel, heeft een prachtig beeldscherm, een kwalitatieve stylus en een accu waar je op kan rekenen.

Vanaf 949 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk