Samsung Galaxy Tab S8 ontvangt nu belangrijke Android 12L-update

Samsung Galaxy Tab S8 ontvangt nu belangrijke Android 12L-update

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung stuurt op dit moment de Android 12L-update uit voor zijn Galaxy Tab S8-serie van tablets. Gebruikers krijgen heel wat handige functies voor multitasking en de interface van Android is ook beter aangepast voor grotere schermen.

Samsung Galaxy Tab S8 Android 12L

Er staat een belangrijke update klaar voor Samsungs premium tablets: de Galaxy Tab S8, de Tab S8 Plus en ten slotte Tab S8 Ultra met zijn 14,6 inch scherm. Samsung werkt de toestellen bij naar versie 4.1.1 van One UI dat gebaseerd is op Android 12L, dat weet Sammobile. Deze versie van Android is dit voorjaar al door Google voorgesteld en ze is speciaal gericht op tablets en vouwbare telefoons.

Nieuw is bijvoorbeeld de taakbalk die onderaan het scherm blijft. Je kan van daaruit makkelijk apps op het scherm slepen om ze naast elkaar in split-screen te openen. We hebben deze functie uitgebreid getest met onze review van de nieuwe Galaxy Z Fold 4. Apps die je veel samen gebruikt kan je als een app-paar vastpinnen zodat je ze de volgende keer met één druk op de kop van de taakbalk kan openen.

Andere verbeteringen in One UI 4.1.1

Je kan alle functies van Android 12L ontdekken in dit overzicht. Verder sommen we hier nog meer verbeteringen op die Samsung heeft toegevoegd in zijn One UI 4.1.1-schil:

  • Er is een nieuw gebaar om apps in split-screen te openen. Je veegt met twee vingers van de zijkant naar het midden
  • De namen van apps kunnen nu in het Edge-venster worden getoond
  • De Tab S8 herkent tekst in afbeeldingen. Je kan die vervolgens vertalen, kopiëren of delen. Dit werkt nog niet voor het Nederlands
  • Je kan voor elk contact een andere achtergrond instellen die zichtbaar is in de interface tijdens het bellen
  • Er zijn meer stickers en emoji in Samsung Toetsenbord
  • Je kan in Samsung Internet favorieten van volgorde wisselen door ze te verslepen
  • In de nieuwe Mijn bestanden-app kan de zoekfunctie ook de inhoud van bestanden doorzoeken. Neem nu een telefoonnummer in één van je tekstdocumenten
  • Je kan in Mijn bestanden ook bestanden filteren en sorteren op basis van je zoekresultaten
De taakbalk op de Samsung Galaxy Z Fold 4

De taakbalk op de Samsung Galaxy Z Fold 4

Beschikbaarheid

Op dit moment werkt Android 12L alleen op de Galaxy Z Fold 4. De update voor de Galaxy Tab S8-serie moet in de komende dagen en weken op je tablet verschijnen. Je kan ook handmatig controleren of de update al beschikbaar is. Dat doe je met Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

De verbeteringen van Android 12L en nog meer nieuwigheden maken ook deel uit van Android 13, de update die Google in augustus heeft voorgesteld. Net als alle andere fabrikanten wil ook Samsung deze versie naar zijn toestellen uitrollen. Hij komt als eerste naar de Galaxy S22-serie, te beginnen vanaf 17 oktober als we de geruchten mogen geloven.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk