Samsung Galaxy Tab S7 (Plus) officieel: razendsnelle tablets met grote batterijen

Samsung Galaxy Tab S7 (Plus) officieel: razendsnelle tablets met grote batterijen

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Tab S7 (Plus)

Als opvolger van de Galaxy Tab S4, verscheen in 2019 de Samsung Galaxy Tab S6. Een tablet met de specificaties van een high-end telefoon, tezamen met een groter scherm en een grotere batterij. Er ligt echter concurrentie op de loer, in de vorm van de Apple iPad Pro-serie. Tevens high-end tablets, beschikbaar in twee smaken: een grotere 12,9-inch variant, en een ‘kleinere’ 11-inch versie. Tot op heden had de Zuid-Koreaanse fabrikant daar geen antwoord op. Tot vandaag, bij Samsung Unpacked 2020.

Samsung Galaxy Tab S7

Samsungs antwoord op de twee tablets van Apple is relatief simpel: het antwoord volgt immers in de nieuwe Tab S7-serie, waarin twee tablets zich hebben genesteld. Om te beginnen vinden wij een 11-inch Samsung Galaxy Tab S7, gevolgd door de grotere 12,4-inch Galaxy Tab S7 Plus (+). Samsung zou Samsung niet zijn als ze ook de specificaties van hun ‘standaard’ en ‘plus’-model laten verschillen. In het geval van de Samsung Galaxy Tab S7-serie, begint dat bij de hardwarematige verschillen van de gebruikte schermen.

120 Hz-verversingsfrequentie

Beide modellen bieden ondersteuning voor een 120 Hz-verversingsfrequentie, de Tab S7 gebruikt bij het scherm echter de goedkopere LCD-technologie, terwijl de Tab S7 Plus voorzien is van een 12,4-inch Super AMOLED-paneel. Schermen in de Samsung Galaxy Tab S7-serie hebben een WQXGA (S7) en WQXGA+ (S7 Plus) resolutie, van respectievelijk 2.560 x 1.600 en 2.800 x 1.752 pixels. Gezien de S7 Plus een AMOLED-scherm gebruikt, krijgt deze tablet een in-display vingerafdrukscanner, terwijl de S7 (non-Plus) het moet stellen met een vingerafdrukscanner in de behuizing van de tablet.

Samsung Galaxy Tab S7

Over de behuizing gesproken, die is in beide gevallen gemaakt van aluminium en heeft veel weg van het design van Samsungs Galaxy Tab S6. Onder de cameramodule met twee camerasensoren, van 13 MP (hoofdcamera) en 5 MP (groothoeksensor), vinden we de stallingsplaats van de S Pen. De S Pen is overgekomen van de Note-serie: wat specificaties betreft in ieder geval. Het design van de S Pen is overeenkomstig met de S Pen die eerder nog met de Galaxy Tab S6 werd meegeleverd, en biedt de mogelijkheid om verschillende ‘Air Gestures’ te gebruiken om de Galaxy Tab S7 te bedienen.

Krachtige hardware

Tot zover wat er aan de buitenkant zichtbaar is, de binnenkant van de Tab S7 is immers mogelijk nog iets spannender. Intern vinden we de Qualcomm Snapdragon 865+-chipset, 6 GB werkgeheugen en 128 GB-opslaggeheugen. Zulke hardware gebruikt veel stroom en daar heeft Samsung rekening mee gehouden in de Samsung Galaxy Tab S7 en Tab S7 Plus, met respectievelijk batterijen van 8.000 mAh en 10.090 mAh. Snelladen zal beperkt blijven tot 15 watt met de meegeleverde oplader, terwijl een 45 watt-oplader los beschikbaar is (de tablets ondersteunen tot 45 watt snelladen).

Samsung Galaxy Tab S7

Ondanks de grote batterijen, was er in beide tablets nog ruimte voor vier speakers, zoals gewoonlijk zijn deze speakers in samenwerking met AKG ‘getuned’ - er is ook ondersteuning voor Dolby Atmos op deze tablets aanwezig. Bij de lancering van de Samsung Galaxy Tab S7-serie is Android 10 samen met One UI 2.5 op de tablet aanwezig. Tot welke Android-versie Samsung ondersteuning zal bieden met de Tab S7-serie, is vooralsnog onbekend. In het verleden bleef dit steken op twee upgrades voor het Android-besturingssysteem en twee jaar aan beveiligingspatches.

Beschikbaarheid

Vanaf 21 augustus zijn de Tab S7 en S7 Plus in Nederland beschikbaar voor een adviesprijs van 699 en 899 euro. Die prijzen gelden voor de varianten met 128 GB-opslaggeheugen en WiFi-connectiviteit. Wil je liever een tablet met LTE-verbindingen, dan betaal je bij de Galaxy Tab S7 zo'n 799 euro, terwijl je bij de Tab S7 Plus de overstap maakt naar 5G voor een adviesprijs van 1.099 euro. Voor de laatste twee modellen geldt dat er ook 256 GB-opslaggeheugen aanwezig is, evenals 8 GB-werkgeheugen. Samsung lanceert tot slot twee kleuren van de Tab S7: Mystic Black en Mystic Bronze.

> Samsung Galaxy Tab S7 (wifi) - 699 euro

> Samsung Galaxy Tab S7 (lte) - 799 euro

> Samsung Galaxy Tab S7 Plus (wifi) - 899 euro

> Samsung Galaxy Tab S7 Plus (5G) - 1099 euro

Samsung Galaxy Buds Live & Tab S7+

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk