'Samsung Galaxy Tab S7 FE al te koop in Duitsland, kost 649 euro'

'Samsung Galaxy Tab S7 FE al te koop in Duitsland, kost 649 euro'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung heeft in Duitsland zelf zijn Galaxy Tab S7 FE op zijn website voorgesteld. Het gaat om een goedkopere variant van de Galaxy Tab S7 Plus die komt met lichtere prestaties en een LCD-scherm. De Tab S7 Lite zou in Duitsland met 5G verkrijgbaar zijn voor 649 euro.

Samsung Galaxy Tab S7 FE

Vorig jaar bracht Samsung de Lite-versie van zijn premium Galaxy Tab S6 op de markt, en het bleef dus wachten op een goedkopere versie van de Galaxy Tab S7-reeks. In Duitsland heeft Samsung de Galaxy Tab S7 FE voorgesteld, dat zegt Winfuture. Het gaat opnieuw om een voordeligere tablet, maar inmiddels is de verkooppagina alweer offline gehaald.

De 'FE' in de naam staat voor 'Fan Edition', net als bij de Galaxy S20 FE die we in het najaar van 2020 hebben verwelkomd. Samsung had volgens geruchten eerst plannen om deze tablet 'Galaxy Tab S7+ Lite' te noemen, en dat is ook te verklaren als je de specificaties ziet. De Tab S7 FE heeft nog het meeste weg van de Plus-versie met zijn grote 12.4 inch scherm. Al gaat het ditmaal om een voordeliger 60 Hz LCD-paneel met een wat lagere resolutie van 2560 x 1600 pixels.

De Mystic Silver-kleur

De Mystic Silver-kleur

5G-tablet

De Tab S7 FE behoudt wel het herkenbare metalen design van zijn duurdere broertjes en ook de S Pen is nog steeds van de partij. Wel moet hij inleveren als het om geluidskwaliteit gaat, want deze tablet heeft twee AKG-speakers in plaats van vier.

De DeX-desktopomgeving van Samsung

De DeX-desktopomgeving van Samsung

Samsung wist ook de prijs te drukken met de chipset die het in FE gebruikt. Ditmaal zien we een Qualcomm Snapdragon 750G, dat is een 2,2 GHz processor die met een 5G-modem komt. Vermoedelijk komt er dus ook een variant met alleen wifi, en die komt mogelijk met een lager prijskaartje of betere specificaties op andere gebieden. De Tab S7 FE heeft verder 4 GB RAM aan boord en 64 GB opslag die je kan uitbreiden via microSD. Al zouden er ook varianten zijn met maximaal 6 GB RAM en 128 GB opslag. Hij draait op Android 11 en Samsungs One UI- 3.1 interface die komt met de DeX-desktopomgeving.

Gerelateerde artikelen

De FE heeft verder dezelfde 10090 mAh accu die de Plus-versie ook heeft. Daarmee zou de tablet 12 uur lang gebruikt kunnen worden in combinatie met zijn simkaart. Als we dan de camera's bekijken, dan vinden we achterop een 8 MP sensor met autofocus. Vooraan is nog een 5 MP camera.

De Mystic Black-tint

De Mystic Black-tint

Beschikbaarheid

Deze 5G-versie van de Galaxy tab S7 FE kost 649 euro in Duitsland, maar de vraag is wanneer Samsung hem ook echt officieel voorstelt en bij ons lanceert. Het lijkt erop dat dat niet lang meer gaat duren. De tablet zal beschikbaar zijn in de kleuren Mystic Black en Mystic Silver, maar mogelijk komen er nog andere kleurvarianten aan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk