Samsung Galaxy Tab S6 Lite officieel: 10,4 inch tablet met S Pen

Samsung Galaxy Tab S6 Lite officieel: 10,4 inch tablet met S Pen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Samsung heeft zijn Galaxy Tab S6 Lite onverwacht gelanceerd, dat meldt XDA Developers. Al maandenlang kregen we te maken met geruchten over dit aankomende apparaat. Het gaat om een voordeligere variant van de Tab S6 die het bedrijf vorig jaar op de markt bracht, maar dit keer krijgt die geen 'e' achter zijn naam zoals bij de Tab S5e, maar wel 'Lite'. De tab S6 Lite komt met een S Pen en daarmee behoudt hij het belangrijkste kenmerk van de Tab S-reeks. De Tab A-modellen van Samsung komen zonder zo'n stylus.

Als we naar het scherm kijken van deze Galaxy Tab S6 Lite dan vinden we een 10,4 inch LCD-paneel met een resolutie van 2000 x 1200 pixels. Het gaat dus dit keer niet op een hoogwaardiger AMOLED-scherm. Verder komt de tablet met dual-speakers in plaats van de vier luidsprekers van de Tab S6, maar de speakers ondersteunen wel Dolby Audio. De tablet heeft daarnaast een 3,5 mm audio-aansluiting, een usb-c-poort en de behuizing heeft een afwerking van metaal.

Beelden van de tablet

De motor van deze Samsung Galaxy Tab S6 Lite is geen high-end chipset, maar wel de Exynos 9611 die we al kennen van onder meer de nieuwe Samsung Galaxy A51. Samsung rust de Lite-versie ook uit met 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB opslag en je kan die opslag nog verder uitbreiden via usb-c. De accu van de Tab S6 Lite is een 7040 mAh exemplaar.

Beschikbaarheid Galaxy Tab S6 Lite

Op het moment van schrijven is de Samsung Galaxy Tab S6 Lite enkel aangekondigd in Indonesië waar hij opeens op de Samsung-website opdook. Al is ook daar de prijs van dit apparaat nog niet bekend, en we weten ook nog niet of hij naar Nederland komt. De Samsung Galaxy Tab S6 Lite verscheen wel een tijdlang foutief op de Duitse Amazon-website waar hij voor 415,75 euro te koop was, maar het is niet zeker of die prijs voor de Nederlandse markt van toepassing is.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk