Samsung Galaxy Tab S6 Lite komt naar Nederland vanaf 379 euro

Samsung Galaxy Tab S6 Lite komt naar Nederland vanaf 379 euro

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Samsung introduceert vandaag de Galaxy Tab S6 Lite in België en Nederland. In 2019 is de duurdere versie van deze tablet verschenen, de Tab S6 – Sven heeft de tablet toentertijd voor ons getest. Samsung heeft de Galaxy Tab S6 Lite onder andere heeft ontwikkeld voor studenten die zo’n tablet graag gebruiken om notities te maken tijdens lessen, maar geen laptop mee willen sjouwen. Daarnaast is het apparaat volgens Samsung ook erg geschikt voor young professionals en gezinnen.

Prestaties

De Galaxy Tab S6 Lite is lager geprijsd dan de Galaxy Tab S6 en daarvoor heeft Samsung ook een aantal compromissen door moeten voeren. In de basis zien we bijvoorbeeld geen Snapdragon 855-chipset meer terug, maar juist de Exynos 9611-chipset van Samsung. Naast de Exynos 9611-chipset vinden we 4 GB-werkgeheugen en 64 GB-opslaggeheugen in de Tab S6 Lite. Mocht dat niet voldoende zijn, dan is het opslaggeheugen uit te breiden met maximaal 1 TB via een microSD-kaartje.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Samsungs Galaxy Tab S6 Lite is duidelijk gericht op tekenen, met de meegeleverde S Pen

Accu en scherm

Voor de energieopslag heeft Samsung een 7.040 mAh-batterij toegevoegd aan de tablet. Opladen gaat uiteraard via de usb-c-poort op de Galaxy Tab S6 Lite. Het is jammer dat Samsung ervoor heeft gekozen om een TFT-scherm toe te passen op de Tab S6 Lite, in plaats van het AMOLED-scherm op de Tab S6.

Ten slotte is de tablet voorzien van twee camerasensoren, dual-speakers met Dolby Atmos- en AKG-ondersteuning en een 3.5mm-audiopoort.

Foto van de Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Magnetische S Pen

Wel biedt de tablet ondersteuning voor de tekenmodus (met de S Pen) zodra het scherm uitstaat. Deze S Pen wordt standaard bij de tablet geleverd. De S Pen kan op de behuizing bevestigd worden door middel van magneten. Koop je de bijbehorende Book Cover voor de Tab S6 Lite, dan kan je de S Pen daarin kwijt. Er is namelijk een sleuf in de Book Cover vrijgehouden, waarbinnen de S Pen met magneten wordt vastgehouden.

Software

Samsung zal de tablet bij de lancering voorzien van One UI 2.1 en Android 10. Daarnaast worden Samsung Kids, Screen Off Memo en Daily Board meegeleverd en komt de tablet met een verbeterde Samsung Notes en AR Doodles. Hoeveel updates de tablet in de toekomst zal krijgen, is onbekend.

Samsung heeft voor de lancering van de tablet ook samengewerkt met YouTube, Spotify en Netflix. Mensen die de Galaxy Tab S6 Lite aanschaffen, krijgen bijvoorbeeld 4 maanden YouTube Premium cadeau zodat zij zonder advertenties naar YouTube-video’s kunnen kijk. Door de integratie met Spotify kun je onder andere een Spotify-playlist als alarm-geluid instellen.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Samsungs Book Cover biedt plaats voor de (meegeleverde) S Pen

Samsung Galaxy Tab S6 Lite kopen

Prijzen van de aanstaande Samsung-tablet beginnen bij 379 euro voor het model met wifi-ondersteuning. Het model met ondersteuning voor 4G-netwerken gaat in de verkoop voor 439 euro. Iedereen die tussen 16 en 29 april een pre-order plaatst ontvangt een Book Cover ter waarde van 69 euro cadeau. Verkoop buiten de pre-order zal op 30 april starten. Androidworld neemt de tablet uiteraard voor jullie onder de loep.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk