Samsung Galaxy Tab S5 met Snapdragon 855 gespot op benchmark

Samsung Galaxy Tab S5 met Snapdragon 855 gespot op benchmark

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Tab S5

Op Geekbench, een bekende app voor het testen van de prestaties van een tablet, is een nog niet aangekondigde tablet van Samsung gespot. Het gaat om een apparaat met als codenaam SM-T865. Daaruit kunnen we afleiden dat we waarschijnlijk met de Samsung Galaxy Tab S5 te maken hebben, de opvolger van de high-end Samsung Galaxy Tab S4 met codenaam SM-T835. De Tab S4 werd op 1 augustus 2018 aangekondigd.

Samsung Galaxy Tab S5 geekbench

Uit een screenshot online gezet door Slashleaks - die het lek een betrouwbaarheidsscore van 80% geeft - zien we enkele specificaties van deze komende tablet staan. Zo wordt er een Snapdragon 855 ingezet, de meest recente high-end chipset van Qualcomm. In de Galaxy Tab S4 zat nog een Snapdragon 835 verwerkt. Uit de gebruikte kloksnelheden en scores in bovenstaand screenshot kan niet teveel worden afgeleid: de focus in het begin ligt op het apparaat te laten werken alvorens prestaties te optimaliseren. Daarnaast is er 6 GB werkgeheugen aanwezig tegenover de 4 GB van de Tab S4. Ten slotte zien we nog Android 9.0 Pie voorgeïnstalleerd op het apparaat.

Als de ingezette lijn van de Tab S4 wordt doorgezet zal de focus bij de S5 op productiviteit liggen, met onder andere DeX voor het aansluiten van de tablet op een monitor, een S Pen voor het schetsen en maken van aantekeningen en het optionele Book Cover Keyboard. Met deze laatste heb je zowel een toetsenbord als hoesje voor je tablet. Ook het AMOLED-scherm met een resolutie van 2560 x 1600 viel bij de Tab S4 op. Onze review kan je hier lezen.

Samsung Dex Tab S4

Samsung DeX op de Galaxy Tab S4

In het voorjaar kwam Samsung al met een tablet in de Galaxy Tab S5-serie. Het ging hier om de goedkopere Galaxy Tab 5e voor een prijs van 399 euro. Deze tablet heeft net als de S4 een AMOLED-scherm, een mid-range Snapdragon 670 en een dunne behuizing, maar bijvoorbeeld geen S Pen. We verwachten dat de Tab S5 rondom augustus zal worden aangekondigd en net als de Galaxy Tab S4 voor een adviesprijs van ongeveer 699 euro verkrijgbaar zal zijn. Ondertussen is deze tablet voor rond de 600 euro te koop.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk