Android 10 arriveert op de Samsung Galaxy Tab S4 en Galaxy Tab S5e

Android 10 arriveert op de Samsung Galaxy Tab S4 en Galaxy Tab S5e

Samsung Galaxy Tab S4 en S5e

Samsung lijkt begin 2020 het levenslicht gezien te hebben – software-updates voor zijn telefoons zijn steeds sneller beschikbaar. Samsung rolt deze maandelijkse beveiligingspatches uit voor Google zijn zegje heeft gedaan over de update, zo liet het bedrijf zien in juni. Als het op tablets aankomt, lijkt er maar weinig te zijn gebeurd de afgelopen jaren. Samsungs high-end tablet, de Galaxy Tab S6, kreeg in april pas de update naar Android 10. Inmiddels is het bijna juli en zijn de Tab S4 en Tab S5e aan de beurt; inmiddels zijn we bijna één jaar verder na de lancering van Android 10 in september 2019.

Galaxy Tab S4

Samsung introduceerde de Galaxy Tab S4 op 1 augustus 2018

Met de update naar Android 10, worden de Samsung Galaxy Tab S4 en Tab S5e voorzien van de One UI 2.1-softwareschil. Uiteraard zijn ook alle wijzigingen van Google in Android 10 aanwezig, zoals een vernieuwde gesture-navigatie en het systeembrede donkere thema. In One UI 2.0 zijn wijzigingen als een ingebouwde tool voor schermopnames en aangepaste snelle instellingen meegenomen. Gezien de telefoons voorzien worden van One UI 2.1, krijgen ze ook de Quick Share-tool meegeleverd en zal het mogelijk zijn om de Single Take-modus te gebruiken in de camera-app, naast andere wijzigingen.

Uitrol in Europa

Tezamen met de upgrade naar One UI 2.1 en Android 10, levert Samsung voor beide tablets de juni 2020-beveiligingspatches mee. Volgens Android Police is de uitrol van de Android 10-update voor de Tab S4 en Tab S5e gestart in Europa; vooralsnog zijn de updates enkel in Frankrijk en Engeland naar voren gekomen.

Het is daarmee onbekend of Samsung de Android 10-update voor heel Europa open heeft gezet, of dat er per land een afzonderlijke uitrol wordt opgestart. Hebben jullie de update naar Android 10 al ontvangen op de Tab S4 of Tab S5e? Laat het ons weten via e-mail (liefst met een schermafbeelding) of in de reacties.

Lees meer over:
Android 10

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties