'Samsung Galaxy Tab S trekt krom door hitte'

'Samsung Galaxy Tab S trekt krom door hitte'

Sebastiaan Kissing

door Sebastiaan Kissing

Laatst geüpdatet

Overvethitting

Enkele gebruikers van de Samsung Galaxy Tab S hebben problemen met oververhitting van het apparaat waardoor de plastic achterkant vervormd raakt en dat is uiteraard niet de bedoeling. De problemen met de hitte treden op als het apparaat flink op zijn staart wordt getrapt, waarbij de processor en videochip hard aan het werk moeten, bijvoorbeeld tijdens het spelen van zware, intensieve games.

Update 18-7: Samsung laat in een officieel statement weten dat dit veroorzaakt wordt door een gering aantal defecte achterkanten van de Galaxy Tab S. Dit zou dus niets te maken hebben met de chipset.

Samsung heeft nog niet gereageerd op de problemen en het is nog onduidelijk hoeveel mensen hier precies last van hebben. We gaan er vanuit dat als deze problemen aanhouden Samsung zeker zal reageren en er alles aan zal doen om deze issues op te lossen.

Gebruikers Tab S 8.4 melden problemen met overhitting en vervormde achterkanten

Samsung Galaxy Tab S 8.4

De Galaxy Tab S 8.4 bevat een 8,4 inch-scherm met een resolutie van 2560x1600 pixels en een Super AMOLED-paneel. De processor is de Exynos 5420 met 8 kernen en er zijn 3GB RAM en 16GB intern geheugen in de tablet te vinden. De tablet is samen met de 10,5 inch-variant de dunste tablet die Samsung tot nu toe heeft uitgebracht en is slechts 6,6mm dik.

De Galaxy Tab S 8.4 werkt met WiFi a/b/n/ac, WiFi-direct, GPS inclusief GLONASS-ondersteuning, Bluetooth 4.0 en ook is er een infraroodsensor aan boord om verschillende apparaten mee te bedienen. De overige maten zijn 125,6 x 212,8 en de accucapaciteit bedraagt 4900mAh. Android 4.4 KitKat is het geïnstalleerde besturingssysteem met daaroverheen de eigen schil van Samsung.

Beschikbaarheid

De Galaxy Tab S-tablets zijn inmiddels beschikbaar in verschillende (web)winkels. De Galaxy Tab S 8.4 heeft een adviesprijs van € 399 meegekregen, terwijl de Galaxy Tab S 10.5 vanaf € 499 over de toonbank zal gaan. De variant van de Galaxy Tab S 10.5 met LTE kost € 100 meer en heeft dus een adviesprijs van € 599. Bij de aanschaf van een Galaxy Tab S krijg je een hele rits aan gratis applicaties en (tijdelijke) abonnementen voor Android gratis, maar deze precieze lijst is afhankelijk van het land waarin je woont.

Lees ook: Hands-on Galaxy Tab S

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk