Samsung Galaxy S9 overleeft duurzaamheidstest prima

Samsung Galaxy S9 overleeft duurzaamheidstest prima

Sven Rietkerk

door Sven Rietkerk

Laatst geüpdatet

Laten vallen

We kennen allemaal het pijnlijke probleem en de filmpjes van mensen die hun gloednieuwe telefoon meteen op de stoep laten kletteren. Om te voorkomen dat jij dit zelf moet uitproberen, regelt JerryRigEverything een uitgebreide duurbaarheidstest voor je. Dit is dus een totaal andere test dan de iFixit test die de telefoon helemaal uit elkaar haalt. Uit deze test kwam de S9 overigens niet heel positief.

De test van JerryRigEverything is bedacht zodat jij de telefoon niet hoeft te laten vallen of hem in je broekzak tegen een sleutelbos te laten liggen. JerryRigEverything test telefoons op een behoorlijk heftige manier. Zo onderwerpt hij de S9 aan een krassentest. Met deze test kreeg de telefoon de eerste krasjes op level 6 en diepere groeven op level 7. Dit is vergelijkbaar met de meeste smartphones die tegenwoordig worden uitgebracht. Alleen de sapphire schermen houden het uit tot level 8. Het resultaat van deze test betekent dat het scherm van de S9 prima tegen muntstukken en sleutels kan.

De metalen zijkant van de S9 kunnen niet op tegen een stanleymesje, maar het Gorilla Glass 5 aan de achterkant van de telefoon blijft opvallen netjes na de test. Glas is veel sterker dan bijvoorbeeld metaal of plastic, maar breekt ook sneller. De vingerafdrukscanner is niet voorzien van een glas, maar zelfs na het bewerken met een mesje, doet deze het nog steeds.

De Galaxy S9 komt zelfs iets beter uit de brandtest dan andere telefoons. De pixels van het scherm kwamen tot een redelijk niveau terug nadat er een vlam twaalf seconden tegen het scherm aan zat. Natuurlijk is de oleofobe laag niet opgewassen tegen een vlam, maar we gaan ervanuit dat je niet van plan bent om je telefoon boven een open vuur te houden.

Als laatste moet de S9 de pijnlijke buigtest doorstaan en dat gaat opvallend goed. De aluminium behuizing heeft hier een goede invloed op. Zelfs het glas aan zowel de voor- als achterkant doorstaat de test prima.

Resultaat

Dat betekent dat de telefoon prima de test van JerryRigEverything is doorgekomen. Gelukkig hoeven we nu zelf onze telefoon niet bewust kapot te maken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk