4 jaar oude Samsung Galaxy S9 ontvangt nog steeds updates

4 jaar oude Samsung Galaxy S9 ontvangt nog steeds updates

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung overtreft de verwachtingen als het om het updatebeleid van zijn oudere telefoons gaat. De Samsung Galaxy S9 die normaal geen update meer zou ontvangen, heeft nog steeds de beveiligingsupdate van maart 2022 beet. De update is alvast in Duitsland uitgerold.

Samsung Galaxy S9-update

Samsung is zonder de twijfel de fabrikant van Android-toestellen met het beste updatebeleid. De voorbije jaren beloofde meermaals Samsung langere ondersteuning voor zijn apparaten. Galaxy-apparaten die voor 2019 zijn uitgebracht krijgen vier jaar lang beveiligingsupdates.

Soms gebeurt het dat Samsung zijn toestellen langer ondersteunt dan beloofd, dat is nu weer het geval met de Galaxy S9 en de Galaxy S9 Plus. beide telefoons zijn in 2018 uitgebracht en in theorie hebben ze dus nu geen recht meer op updates. Toch draaien beide smartphones straks op de beveiligingspatch van maart 2022. De update wordt volgens Sammobile nu in Duitsland uitgerold en hij zal dus ook Nederland en België binnenkort bereiken.

Beveiligingspatch van maart 2022

De bewuste update heeft als firmwareversie 'G96xFXXUHFVB4' en je kan hier alle details lezen over de verholpen kwetsbaarheden. Het is opvallend dat deze update de Galaxy S9-serie sneller bereikt in vergelijking met nieuwere telefoons van Samsung. De update verschijnt in een melding, maar het is ook mogelijk om handmatig te controleren op updates. Dat doe je via: Instellingen > Software-update > Downloaden en installeren.

Gerelateerde artikelen

Het is niet de eerste keer dat Samsung zijn telefoons langer bijwerkt dan wat eerst werd beloofd. Dat gebeurde eerder ook met de Galaxy S8. Samsung is de fabrikant van Android-toestellen die het updatebeleid van iOS-apparaten het meest benadert. Wat denk jij van Samsungs inspanningen rond updates. Ben jij hierdoor geneigd om sneller voor een Galaxy-apparaat te kiezen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit atikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk