Samsung Galaxy S9-camera krijgt nachtmodus in volgende update

Samsung Galaxy S9-camera krijgt nachtmodus in volgende update

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nachtmodus Samsuing Galaxy S9 (Plus)

Samsungs vlaggenschepen van vorig jaar, de Galaxy S9 en S9 Plus, worden binnenkort getrakteerd op een nachtmodus in hun camera-app. Die update zal deel uitmaken van de beveiligingsupdate van juni die momenteel stelselmatig wordt uitgerold. Eerder bereikte die camera-update ook al de Galaxy S10-reeks van Samsung. Het is niet de eerste keer dat nieuwe camerafuncties na een tijdje hun weg vinden naar oudere Samsung-toestellen, want de S8 kreeg vorig jaar bijvoorbeeld de Super Slow-Motion en AR Emoji's van de S9.

Samsung was vrij laat met het introduceren van een eigen nachtmodus, want zelfs zijn S10-telefoons kregen de update pas na hun lancering. Sammobile kon al meteen met de update aan de slag en merkte op dat afbeeldingen merkbaar lichter zijn en minder onzuiverheid bevatten.

Links: automatische fotomodus, Rechts: nachtmodus. Bron: Sammobile

Al zijn de cameraprestaties ook niet altijd even consistent, omdat kleine bewegingen met de telefoon tijdens het verloop van de lange sluitertijd, veel invloed hebben op de fotoprestaties. Sammobile kon ook alvast de vergelijking maken met de nachtmodus op de S10 Plus, en opvallend is dat beelden op het nieuwe vlaggenschip warmer en meer gesatureerd lijken, maar tegelijk ook minder natuurlijk.

Beschikbaarheid

Samen met deze nieuwigheden, laat Samsung gebruikers ook de mate van scherptediepte zelf aanpassen bij de Live Focus-modus met de selfiecamera. Momenteel is de update voor de Exynos-versie van de S9 (de Nederlandse versie) alvast onderweg in Thailand, Vietnam en de Filipijnen. De komende uren of dagen verwachten we dat ook Nederland aan de beurt is. We verwachten dat in de komende weken ook een update voor de Galaxy Note 9 zal volgen.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk