Officieel: Samsung Galaxy S9 wordt in februari aangekondigd

Officieel: Samsung Galaxy S9 wordt in februari aangekondigd

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

Samsung spreekt

Eerder was er al een foto gelekt met de datum van 27 februari en de Samsung Galaxy S9 eraan gekoppeld. Nu lijkt deze foto waarheidsgetrouw te zijn geweest. DJ Koh, hoofd van de mobiel divisie binnen Samsung, heeft op een persconferentie op de CES te Las Vegas aangegeven dat de Samsung Galaxy S9 onthuld gaat worden op het Mobile World Congress te Barcelona. Het MWC vind plaats vanaf 26 februari tot 1 maart. Op die conferentie zal Samsung ook bekend maken wanneer de verkoop start van het nieuwe vlaggenschip.

Samsung loopt qua schema een maandje voor in vergelijking met de lancering van de Samsung Galaxy S8. Deze werd in maart 2017 voor het eerst getoond en was vervolgens vanaf april te koop. Als Samsung hetzelfde tempo aanhoudt, dan is het goed mogelijk dat het toestel vanaf maart te koop gaat zijn.

De topman wist in dezelfde persconferentie ook te melden dat Samsung dit jaar ook zijn opvouwbare telefoon op de markt gaat brengen.

Verwachtingen voor de Samsung Galaxy S9

Dankzij alle geruchten, die af en toe weerlegd werden, hebben we wel een indruk van wat de Samsung Galaxy S9 gaat brengen. Aan het design hoeven geen grote veranderingen te verwachten, nog iets dunnere randen wellicht. Een iets handiger gepositioneerde vingerafdrukscanner op de achterkant en daarboven waarschijnlijk wederom een enkele camera. Hij lijkt ook nog steeds over een 3.5mm koptelefoon-aansluiting te mogen beschikken. Dit alles wordt mooi ingepakt in een afgerond jasje van glas en aluminium.

Intern vinden we in Europa de Exynos 9810-processor waarvan de snelste vier kernen draaien op 2.9GHz. De Samsung Galaxy S9 krijgt mogelijk 4GB aan werkgeheugen, maar er zou nu keuze zijn tussen en 64 en 128GB aan opslag. De Samsung Galaxy S9+-toestellen worden waarschijnlijk van 6GB werkgeheugen voorzien. Hier zouden opslag-varianten van 64, 128 of 256GB mogelijk zijn.

Bron: ZDNet

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk