'Samsung Galaxy S8 ondersteunt geen Google Daydream'

'Samsung Galaxy S8 ondersteunt geen Google Daydream'

Zet Samsung alleen in op de Gear VR?

De Samsung Galaxy S8 zou theoretisch de eerste smartphone van Samsung kunnen zijn die Google Daydream ondersteunt. De smartphone is namelijk nadat Google Daydream is aangekondigd ontwikkelt en gebouwd, waardoor Samsung ruimschoots de tijd had om de S8 Daydream-ready te maken. Toch blijkt nu dat dit wellicht niet het geval is. Als je naar de Google Play Store gaat om de Google Daydream app te downloaden, staat er dat je de app niet kan downloaden, zo laat VR Heads weten. De Google Pixel XL, Google Pixel, Moto Z, ZTE Axon 7 en Huawei Mate 9 Pro hebben al wel ondersteuning voor Daydream, terwijl de Asus ZenFore AR hier binnenkort aan wordt toegevoegd.

Dit kan twee oorzaken hebben. De eerste is dat Samsung heeft besloten Daydream niet te ondersteunen en dat het vol inzet op zijn eigen oplossing, de Samsung Gear VR. Deze virtual reality headset heeft onlangs nog een update gehad, waarbij er nu ook van een controller gebruik gemaakt kan worden. Net als... juist, Google Daydream.

Samsung werkt samen met Oculus om VR naar een beperkt aantal Samsung-toestellen te brengen, waaronder de komende Galaxy S8 en S8+. Het zou daarom ook niet vreemd zijn dat Samsung denkt dat de best mogelijk ervaring alleen met de Gear VR mogelijk is. Het geeft ook aan dat Samsung inzet op zijn eigen oplossingen, en niet zomaar meegaat met de standaarden die Google aanbiedt, Google Daydream in dit geval. Dit zou jammer zijn, want Daydream heeft weer andere content dan de Gear VR, zoals een YouTube app waarop je talloze filmpjes kan bekijken. En wellicht zijn er komende S8-eigenaren die al een Daydream hebben liggen, maar deze dan niet kunnen gebruiken.

De tweede mogelijkheid is dat Samsung simpelweg nog geen software had die compleet af was tijdens het lanceringsevenement op 29 maart. Hierdoor kunnen er nog zaken veranderen tussen de aankondiging, en de eerste leveringen van de S8 op 20 april. Het zou kunnen dat dan blijkt dat de app van Google Daydream wel geïnstalleerd kan worden.

Is er een oplossing?

Mocht de tweede mogelijkheid niet het geval zijn, dan is er alsnog wel een oplossing mogelijk. Je kan met een simpel regeltje in een bestand met permissies aanpassen dat de app wel geïnstalleerd kan worden. Helaas is hier wel root voor nodig, maar dit zal ongetwijfeld later ook voor de Galaxy S8 beschikbaar zijn. Tot 20 april hebben we geen zekerheid of de Galaxy S8 wel of niet Google Daydream werkt, maar houd je hart er ieder geval te veel voor vast.

Samsung Galaxy S8
3500 mAh
5.8 inch - 1440 x 2960 px
64 GB
Exynos 8895

Meer info

Samsung Galaxy S8
3500 mAh
5.8 inch - 1440 x 2960 px
64 GB
Exynos 8895

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy S8

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties