'Samsung Galaxy S8: nieuwe digitale assistent bevestigd en homebutton geschrapt'

'Samsung Galaxy S8: nieuwe digitale assistent bevestigd en homebutton geschrapt'

Samsung Galaxy S8

Er doen nogal wat geruchten de ronde over de aankomende Galaxy S8, zowel qua hardware, resolutie van het beeldscherm, de camera's, het uiterlijk en de features. Misschien gaan we wel weer twee varianten zien, waarbij de geruchtenstromen door elkaar heenlopen. Er wordt regelmatig gesproken over 2K en 4K-resoluties en eerder werd er al gesproken over een nieuw design en verbeterde AI.

Of we twee modellen gaan zien, waarbij de resolutie verschilt is de vraag. Het is natuurlijk mogelijk dat we twee modellen zien die veel op elkaar lijken, maar onder andere qua scherm wat verschillen, zoals het geval ook is bij de Google Pixel en Pixel XL. Het kan ook dat we twee modellen gaan zien, waarbij de duurste variant voorzien is van meer gimmicks.

Via verschillende bronnen is er namelijk bekend geworden dat Samsung nog helemaal geen orders heeft geplaatst voor homebuttons bij andere fabrikanten. Dat is een nieuwe aanwijzing voor het ontbreken van zo'n hardwarematige knop, wat eerder ook al werd genoemd. Samsung zou kunnen kiezen voor een capacitieve scanner, net zoals bij de nieuwe iPhones 7's van Apple, maar ook het gebruiken van de Ultrasonic-technologie van Qualcomm is een mogelijkheid. Hierbij kan de scanner ook onder het scherm worden geplaatst, waardoor er dus geen ruimte nodig is voor een scanner onder het display. Eerder doken al geruchten op over een toestel dat aan zowel de boven-, onderkant- en zijkanten voorzien zou zijn van afgeronde schermranden.

Artificiële intelligentie

Geruchten over de aanwezigheid van een nieuwe digitale assistent doen ook al even de ronde. Begin oktober nam Samsung het bedrijf Viv Labs over. Dat bedrijf werd opgericht door de makers van Siri, de virtuele assistent van Apple. Samsung heeft bij een meeting in Seoul laten weten dat er inderdaad een nieuwe assistent gebruikt zal gaan worden in de Galaxy S8-reeks. Zo kan het bedrijf de strijd aan met onder andere Google Now, Google Assistant en bijvoorbeeld Siri van Apple.

Beschikbaarheid

Het zal nog duren tot en met februari 2017, voordat we de Galaxy S8 officieel zullen gaan zien, mits Samsung ervoor kiest om het Mobile World Congress aan te grijpen om deze te presenteren. Tot die tijd zullen we vast en zeker meer geruchten gaan zien en misschien ook wel een stuk concretere informatie.

Bron: Weibo via SamMobile en Reuters

Samsung Galaxy S8
3500 mAh
5.8 inch - 1440 x 2960 px
64 GB
Exynos 8895

Meer info

Samsung Galaxy S8
3500 mAh
5.8 inch - 1440 x 2960 px
64 GB
Exynos 8895

Meer info

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer