Samsung Galaxy S8 krijgt Google Daydream-ondersteuning

Samsung Galaxy S8 krijgt Google Daydream-ondersteuning

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Daydream voor Galaxy S8

Daydream werd geïntroduceerd in Android 7.1 Nougat en was als eerste te vinden op de Google Pixel en Pixel XL. Dit VR-platform zorgt is standaard ingebouwd in Android en biedt mogelijkheden voor fabrikanten en ontwikkelaars. Door aan te haken op Daydream krijgen ontwikkelaars en gebruikers allerlei tools en standaarden om aan de slag te gaan met virtual reality.

Tijdens Google I/O 2017 in mei werd aangekondigd dat onder andere de Samsung Galaxy S8 een update krijgt in de zomer. Hiermee wordt op de S8 ook ondersteuning geboden voor Daydream. Concreet betekent dat dat er VR gekeken kan worden met het toestel als motor. Hiervoor is een VR-bril nodig, om vervolgens Daydream te starten en games en andere VR-ervaringen te downloaden uit de speciale Play Store.

Dit is opvallend, vooral omdat Samsung groot inzet op hun eigen platform, dat ze samen met Oculus ontwikkeld hebben.

Google kondigde verder nog aan dat het nieuwe vlaggenschip van LG dat later dit jaar aangekondigd wordt, ook ondersteuning zal hebben voor Daydream. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit de LG V30 zijn, die in normaal gesproken eind derde, begin vierde kwartaal gelanceerd wordt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk