'Samsung Galaxy S8 wordt ook voorzien van force touch-technologie'

'Samsung Galaxy S8 wordt ook voorzien van force touch-technologie'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S8

Het is nog niet bekend welke specs de Galaxy S8 nu precies gaat krijgen maar de geruchten omtrent dit nog aan te kondigen toestel gaan gewoon door. Zo zou het toestel een nieuwe digitale assistent genaamd Bixby krijgen en de homebutton geschrapt worden. En misschien wordt het toestel pas in april 2017 geïntroduceerd in plaats van februari.

Force touch

Er zijn nu berichten naar buiten gekomen dat de Galaxy S8 een drukgevoelig scherm zou gaan bevatten. Deze technologie staat ook wel bekend onder de naam 'force touch' en wordt al meegeleverd op een aantal iPhones en Huawei-toestellen. Deze techniek kan zien hoe hard jij drukt op het scherm. Aan tikken en hard drukken worden dan verschillende acties gekoppeld. Eén van de uitvoeringen van de Huawei Mate S was het eerste toestel dat deze techniek aan boord had, maar dat was vooral om Apple af te troeven. De iPhone 6S was het eerst toestel met deze techniek dat breed verkocht werd.

Samsung Display levert momenteel al schermen met deze technologie aan Huawei. Het klinkt dan niet vreemd dat Samsung deze schermen ook voor haar eigen toptoestellen gaat gebruiken, zoals de Galaxy S8. Een topman binnen Samsung, die anoniem wenst te blijven, bevestigt deze mogelijkheid aan de The Korea Herald.

Force touch en Android 7.1

Force touch zou daarnaast heel goed kunnen samenwerken met één van de nieuwe features in Android 7.1, app-snelkoppelingen. Hiermee kunnen er meerdere snelkoppelingen aan een icoontje gekoppeld worden. Zo kunnen ontwikkelaars naar verschillende punten in hun apps linken. Neem het voorbeeld van Google Maps: je zou dan hard op het icoontje kunnen drukken om direct naar het navigatiescherm of de ontdekken-functie kunnen gaan.

Of deze geruchten op waarheid berusten, zal pas bij de lancering van de Samsung Galaxy S8 duidelijk zijn.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk