'Samsung Galaxy S8 krachtigste smartphone tot nu toe'

'Samsung Galaxy S8 krachtigste smartphone tot nu toe'

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Galaxy S8 laat zijn spierballen zien

Er zijn twee benchmarks gelekt met daarin de resultaten van de komende Samsung Galaxy S8. De eerste is de benchmark genaamd Antutu. Bij een benchmark wordt de telefoon op pure kracht getest. Door middel van diverse testen zoals het afspelen van grafische zware video's, de snelheid van het geheugen, en het laten uitvoeren van berekeningen komt er uiteindelijk één getal uit. Dit getal geeft aan hoe krachtig een apparaat precies is. Een benchmark staat niet gelijk aan hoe snel een telefoon precies is, dit hangt van veel meer factoren af. Een belangrijke factor is bijvoorbeeld de software, oftewel de Androidversie. Er is veel snelheidswinst te behalen door Android zo goed mogelijk te optimaliseren.

Toch kunnen benchmarks een goede manier zijn om te kijken hoe krachtig een telefoon precies is, bijvoorbeeld voor gaming. De Galaxy S8 laat zien hier geen enkel probleem mee te hebben: op Antutu krijgt de telefoon een score van iets meer dan 205.000 punten. Ter vergelijking: de huidige nummer 1, de iPhone 7, scoort iets minder dan 182.000. De huidige leider van het Android-klassement is de OnePlus 3T met een score van ongeveer 162.000, al is de score van de OnePlus 3T ook niet helemaal zuiver. Toch is er een stijging van 26,5% te zien. Het is helaas niet duidelijk of de Snapdragon 835 of Exynos 8895 is gebruikt in Antutu. Kijkend naar de stijging van 26.5% komt dit wel erg in de buurt van de geclaimde 27% performance-boost tegenover de Snapdragon 821 waar Qualcomm het over had bij de aankondiging van de Snapdragon 835. Dit is echter pure speculatie. Op onderstaande video is te zien hoe de vermeende S8 de hoogste score ooit haalt op Antutu.

In Europa krijgen we waarschijnlijk de Galaxy S8 met de Exynos 8895 processor. Deze chip wordt door Samsung zelf ontwikkeld en geproduceerd. Er is een tweede benchmark opgedoken met de S8, ditmaal van Geekbench. Hierop zijn zowel de resultaten van de Snapdragon 835 als de Exynos 8895 te zien. De Exynos is net een tandje krachtiger dan de Snapdragon. Op de ranglijst staat de Exynos helemaal bovenaan, met een score van bijna 6400. Dit terwijl de Snapdragon genoegen moet nemen met een score van bijna 6100. Dit is achter de Huawei Mate 9, die een score van iets meer dan 6100 behaalt.

Wanneer kan ik al deze kracht testen?

Op 29 maart is de aankondiging van de Galaxy S8, zo is al officieel bekend gemaakt. De geruchten geven aan dat de pre-orders op 7 april zullen beginnen, met een levering op waarschijnlijk 28 april, terwijl 21 april ook nog wordt genoemd.

Bron: Phone Arena en Gizchina

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk