Samsung Galaxy S8+ krijgt update met Blueborne-patch in Nederland

Samsung Galaxy S8+ krijgt update met Blueborne-patch in Nederland

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Galaxy S8+

Maandelijks worden er beveiligingsupdates door Google uitgerold die vervolgens door de fabrikanten overgenomen moeten worden. De Samsung Galaxy S8+ is de volgende die aan de beurt is in Nederland en België. De nieuwste update bevat de beveiligingspatch van augustus, waarbij ook het bekende lek Blueborne gedicht is.

Dat wil zeggen dat Nederlandse en Belgische Samsung Galaxy S8+-gebruikers niet meer kwetsbaar zijn voor misbruik van dit lek. Langzaam aan zien we steeds meer fabrikanten die de updates uitrollen, maar er blijven op het moment van schrijven ook nog steeds erg veel toestellen wel kwetsbaar, alhoewel de mogelijkheden voor misbruik van het lek in Bluetooth beperkt zijn.

De nieuwste update voor de Galaxy S8+ wordt op dit moment in Nederland en België uitgerold. Downloaden kan via het toestel zelf, waar via WiFi deze update binnengehaald kan worden.

Beveiligingsupdates

De maandelijkse updates van Google worden initieel altijd voor de Nexus- en Pixel-devices beschikbaar gesteld, alvorens ze binnendruppelen bij andere fabrikanten. Met deze maandelijkse updates wil Google proberen voor te zijn dat al dan niet ontdekte lekken misbruikt kunnen worden. Google heeft de beveiligingsverbeteringen waarmee het Blueborne-lek gedicht wordt op 7 augustus met zijn partners gedeeld, waardoor het kan dat deze opgenomen zijn in de augustus-update voor de Galaxy S8, ondanks dat Nexus- en Pixel-toestellen deze in de september-update hebben ontvangen.

Fabrikanten hebben vaak moeite om dit update-tempo bij te houden en we zien dit meestal dan ook alleen bij de toptoestellen. Andere toestellen krijgen de updates veel later, of er wordt bijvoorbeeld elk kwartaal een update gedaan waarin de nieuwste patches zijn meegenomen. Voor nu is in ieder geval de S8+ aan de beurt en de S8 zal snel volgen.

Tip: Henk en Marc

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk