Samsung Galaxy S8(+) krijgt beveiligingsupdate oktober binnen

Samsung Galaxy S8(+) krijgt beveiligingsupdate oktober binnen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S8 en S8+

Maandelijks worden er beveiligingsupdates door Google uitgerold die vervolgens door de fabrikanten overgenomen moeten worden. Samsung voorziet veel van hun toestellen van de laatste beveiligingsupdates en ditmaal is de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ aan de beurt in Nederland en België. De nieuwste update bevat de beveiligingsupdate van oktober. De S8-serie van Samsung heeft inmiddels al die van augustus ontvangen, waarbij het bekende lek Blueborne gedicht is.

Uiteraard zijn er ook deze maand weer een aantal lekken gedicht, waarbij Google altijd aangeeft wat de risico's zijn. Deze maakt Google altijd bekend in het zogenaamde Security Bulletin. Samsung vermeldt ze ook op hun eigen site. Daarnaast zien we de gebruikelijke prestatie- en stabiliteitsverbeteringen in deze update, maar ook verbeteringen voor de launcher en het DeX Station waarmee je een smartphone als desktop kunt inzetten.

Downloaden

Deze update komt nu binnen op de unbranded Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. De update is 479,69MB groot en heeft firmwareversie G955FXXU1AQI9. Het downloaden van de update kun je het beste via wifi doen, waarna de update direct op het toestel gedownload wordt. Na het downloaden gaat de installatie van start, waarbij het wel even kan duren voordat het toestel weer volledig is opgestart.

Heb je nog geen melding ontvangen van een update die klaarstaat? Kijk dan even bij Instellingen > Software-update > Updates handmatig downloaden. Je kunt ook de software van Samsung gebruiken om via de PC of Mac te checken of de update al binnen is.

Heb jij de update al geïnstalleerd op je Samsung Galaxy S8+ al binnen? Laat het hieronder weten!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk