Samsung Galaxy S8(+) ontvangt de beveiligingsupdate van oktober

Samsung Galaxy S8(+) ontvangt de beveiligingsupdate van oktober

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S8(+) update oktober

Samsung is behoorlijk consequent met het tijdig uitrollen van veiligheidsupdates. Deze updates zijn belangrijk aangezien in deze maandelijkse updates diverse kritieke lekken worden gedicht. Hierdoor zal misbruik of het hacken van je apparaat een stuk lastiger worden.

Via een aantal tips valt af te leiden dat zowel de Samsung Galaxy S8 als de Samsung Galaxy S8+ nu ook de beveiligingsupdate van oktober ontvangen. Deze werd op 1 oktober door Google vrijgegeven. Hierin zijn in totaal 49 kwetsbaarheden door Google verholpen en Samsung heeft zelf nog 11 kwetsbaarheden met deze update verholpen. Onder andere zwakke plekken in de klembord-software zijn hiermee opgelost. Daarnaast zien we weer de gebruikelijke stabiliteits- en prestatieverbeteringen. Zoals gewoonlijk geeft Samsung hier geen details over.

De update heeft als versienummer voor de S8 G950FXXU4CRJ5 en voor de S8+ G955FXXU4CRJ. De update is in totaal 554 MB. Voor beide toestellen is de changelog hetzelfde.

Screenshot van Samsung Galaxy S8(+) update oktober

Downloaden

Als je nog geen melding hebt van de update op je unbranded Galaxy S8 kan het helpen om te checken op de update via Instellingen > Software-update > Updates handmatig downloaden. Hier kan je de update als het goed is binnenhalen. Is dit niet het geval dan kan het zijn dat je provider van je telefoon nog de update moet goedkeuren. Dan is het nog een kwestie van afwachten voordat de update op jouw toestel arriveert.

De Galaxy S8 en S8+ zijn twee vlaggenschepen uit 2017 en kunnen momenteel al voor 441 euro en 493 euro worden aangeschaft. Hiervoor krijg je een smartphone met een Super AMOLED-scherm, Exynos 8895-chipset, 4GB werkgeheugen en Android Oreo.

Bedankt voor de screenshot Danny!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk