Samsung Galaxy S6, Galaxy S8 en Galaxy Note 8 ontvangen beveiligingsupdate van december

Samsung Galaxy S6, Galaxy S8 en Galaxy Note 8 ontvangen beveiligingsupdate van december

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Beveiligingsupdate van december

Samsung is gestart met het verspreiden van de beveiligingsupdate van december voor de Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8+. Hiermee zijn beide vlaggenschepen weer beschermd voor een aantal kwetsbaarheden die Google in het Security Bulletin begin deze maand beschreven heeft.

Google heeft de zogenaamde beveiligingsupdates in het leven geroepen naar aanleiding van kwetsbaarheden die in het verleden zijn opgedoken Deze updates worden maandelijks uitgebracht voor Googles eigen Nexus- en Pixeltoestellen en bevatten de laatste patches om kritische lekken, verdeeld in categorieën variërend van laag tot zeer hoog, te dichten.

Fabrikanten kunnen vervolgens deze beveiligingsupdate overnemen en uitbrengen voor hun eigen toestellen. Over het algemeen wordt dit door een aantal fabrikanten redelijk consequent gedaan, waaronder Sony, Nokia en Samsung. De Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8+ ontvangen nu de laatste beveiligingsupdate en worden hiermee beschermd tegen diverse beveiligingslekken. Daarnaast heeft Samsung verbeteringen aangebracht in de Bluetooth-verbinding.

Downloaden

De beveiligingsupdate van december komt OTA (Over The Air) naar gebruikers. Je krijgt dus vanzelf een notificatie binnen met daarop de melding dat de update klaarstaat. We raden aan dit via een wifi-verbinding te doen. Je kunt natuurlijk ook handmatig controleren. Dit kan via Instellingen > Software-update > Updates. Is de update dan nog niet beschikbaar? Dan kun je de update ook binnenhalen via Samsung-software op je laptop of pc.

Bedankt voor de tip, Esther, Alex, Pieter en Danny!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk