Samsung Galaxy S8(+) ontvangt nu al beveiligingsupdate van april

Samsung Galaxy S8(+) ontvangt nu al beveiligingsupdate van april

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S8(+) beveiligingsupdate april

Aankomende maandag zal Google de beveiligingsupdate van april uitbrengen voor zijn Pixel-telefoons maar Samsung is ze wederom te snel af. De Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8+ kunnen vanaf nu al rekenen op een beveiligingsupdate van april. In januari was Samsung ook al sneller dan Google toen het de update voor de S10-serie uitbracht.

Op zich is dit geen wereldschokkend nieuws, maar het is wel goed om te zien dat Samsung zijn beveiligingsupdates snel uitrolt en ook naar oudere telefoons brengt zoals de S8-serie uit 2017. Het gaat om de firmwareversie G950FXXS8DTC6 met een omvang van ongeveer 428 MB.

Samsung Galaxy S8(+) beveiligingsupdate april

De Galaxy S8-serie krijgt, ondanks dat ze drie jaar oud zijn, van Samsung nog altijd maandelijkse updates. De Samsung Galaxy S7 en de S7 Edge zijn vorig jaar op de lijst van kwartaalupdates gezet en het is aannemelijk dat Samsung dit binnenkort ook met de S8-serie gaat doen.

Beveiligingsupdate  downloaden

Als je nog geen notificatie van de update op je Galaxy S8 of Galaxy S8+-telefoon hebt gezien, dan kan je via Instellingen > Software-update > Updates handmatig controleren op updates. Voor branded telefoons zal het langer duren, want de provider zal de update nog moeten goedkeuren.

De Galaxy S8 en S8+ zijn twee vlaggenschepen uit 2017 en kunnen momenteel al voor 496 euro en 496 euro worden aangeschaft. Hiervoor krijg je een smartphone met een Super AMOLED-scherm, Exynos 8895-chipset, 4 GB werkgeheugen en dual pixel-camera.

Samsung Galaxy S8

Bedankt voor de screenshot Werner!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk