Samsung Galaxy S8 Active van alle kanten in scherpe renders te zien

Samsung Galaxy S8 Active van alle kanten in scherpe renders te zien

Samsung Galaxy S8 Active

Inmiddels weten we al behoorlijk wat over de Galaxy S8 Active. Er waren al eerder specificaties en foto's van het toestel uitgelekt. De Active-serie van Samsung bestaat al sinds de Galaxy S4, en is een stevigere en meer duurzame variant van de reguliere S-series. De Galaxy S8 Active is hier geen uitzondering op: het gebogen scherm is er niet meer, en er is een extra stevige behuizing aangebracht om het toestel schokbestendig te maken.

Android Police heeft een gebruikersaanwijzing voor werknemers ingezien, waarop scherpe foto's van de S8 Active te zien zijn, en de eerder genoemde specificaties ook nog een keer worden bevestigd.

Nog even snel op een rijtje, we hebben hier te maken met: een 5,8 inch QHD AMOLED-scherm met dezelfde beeldverhouding als de Galaxy S8 en Gorilla Glas 5 aan de voorzijde, een Snapdragon 835 (voor de Amerikaanse versie), een 12 megapixel camera aan de achterzijde en 8 megapixel aan de voorzijde, en natuurlijk IP-68 certificering.

Het interne geheugen bedraagt 64GB, en er is 4GB werkgeheugen aanwezig, net als bluetooth 5.1. Tel hierbij de zojuist genoemde 'endurance-rating' van MIL-STD-810G bij op, en samen met een 4.000 mAh accu is het duidelijk dat deze telefoon niet zomaar af te krijgen is. Ter vergelijking: de reguliere S8 heeft een accu van 3.000 mAh, en de S8+ 3.300 mAh.

Aan de zijkant is ook een Bixby-knop aanwezig, zo laat Android Police weten. Hiermee kan je met een knop snel de slimme assistent van Samsung activeren. De S8 beschikt ook over een dergelijke knop, al kan deze soms ook ietwat hinderlijk zijn. Ten slotte draait de S8 Active op Android 7.0 Nougat, terwijl Android 7.1 al sinds oktober 2016 beschikbaar is.

Het is nog niet duidelijk of en waar de S8 Active beschikbaar zal worden. Dit zal bekend worden gemaakt bij de officiële lancering, al is onbekend wanneer dit precies is. Gezien de recente lekken kan dit nooit lang meer duren. Voorheen waren de Active-toestellen van Samsung voorbehouden aan de Amerikaanse markt en provider AT&T. Opvallend genoeg ontbreekt nu een logo voor AT&T op het toestel, dus wellicht duidt dit op een bredere beschikbaarheid. We wachten het af!

Bron: Android Police

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties