'Samsung Galaxy S8 krijgt 4K-scherm, Snapdragon 830 en dubbele camera'

'Samsung Galaxy S8 krijgt 4K-scherm, Snapdragon 830 en dubbele camera'

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S8

Met de ontwikkeling van een smartphone zijn veel mensen en afdelingen betrokken en volgend jaar zullen we de Galaxy S8 gaan zien, opvolger van de S7-familie die inmiddels enkele maanden geleden werd gepresenteerd. Fabrikanten zijn constant op zoek naar USP's, oftewel Unique Selling Points, voor hun toestellen en bij de S8 lijkt Samsung zich te focussen op verschillende punten.

Het zijn uiteraard geruchten, dus een korreltje zout hebben we alvast ingenomen, maar de fabrikant zou over willen stappen op de UHD-resolutie. Dat staat voor Ultra HD, maar wordt nog vaker 4K genoemd. Deze stap lijkt aan de ene kant niet meer dan logisch, want voor virtual reality zijn meer pixels fijn, omdat alles dan een stuk scherper ziet en je geen losse pixels meer kunt ontwaren. Meer pixels zorgt er wel voor dat er meer energie gebruikt wordt wat gecompenseerd dient te worden door het plaatsen van een grotere accu of het gebruik van energiebesparende technieken. De huidige resolutie van vele high-end devices ligt op 2560x1440 pixels, terwijl de 4K-resolutie 3840x2160 pixels betreft.

Snapdragon 830 en dubbele camera

Daarnaast zou het toestel worden voorzien van de nog onaangekondigde Snapdragon 830-chipset van Qualcomm. Dit jaar hebben we de 820-versie al gezien en het is wachten op de hoger geklokte 823, die we dit jaar nog moeten gaan zien. Die Snapdragon 830-variant zal geproduceerd worden op het 10mm FinFet-proces. Daardoor moet deze weer een stuk zuiniger zijn dan zijn voorgangers, maar ook moet deze een stuk efficiënter zijn.

Ook zou er op de achterkant gebruikgemaakt gaan worden van twee camera's, maar details daarover zijn nog onbekend. Dit jaar zagen we onder andere fabrikant Huawei, die bij de P9 en P9 Plus koos voor twee camera's en ook in het verleden hebben we dit vaker gezien. Het gebruik van een dubbele camera kan zorgen voor verschillende te gebruiken features. Zo kunnen foto's gecombineerd worden voor meer scherpte, kleuren of resolutie, kan er bij sommige set-ups diepte-informatie worden opgeslagen om later de focus te kunnen verleggen of kan één van de sensoren bijvoorbeeld foto's schieten met een wijde hoek, zoals bij de LG G5 het geval is.

Beschikbaarheid

Wanneer we de nieuwe Galaxy S8 gaan zien is nog de vraag, maar dat zal zeer waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2017 het geval zijn.

Bron: WCCFTech

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk