Samsung Galaxy S7 krijgt dan toch nog updates per kwartaal

Samsung Galaxy S7 krijgt dan toch nog updates per kwartaal

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S7-ondersteuning

De Samsung Galaxy S7 en de S7 Edge wordt nieuw leven ingeblazen, want het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft besloten om zijn vlaggenschepen uit 2016 alsnog te blijven ondersteunen met beveiligingsupdates. De toestellen kregen eerst maandelijkse updates wat later werd afgebouwd naar updates per kwartaal en vervolgens naar 'regelmatige updates'. Dat laatste wil zeggen dat belangrijke beveiligingsproblemen worden opgelost, maar dat er geen garantie meer is op ondersteuning.

Samsung is nu kennelijk teruggekomen op die beslissing die het in juni maakte, want volgens Sammobile zijn de toestellen opnieuw op de lijst gezet van telefoons die updates per kwartaal ontvangen. Samsung heeft hierover geen verklaringen afgelegd en het is ook niet bekend hoe lang de telefoons nog van updates per kwartaal worden voorzien.

Lijst van ondersteunde toestellen

Sterke zet

Toch is het in elk geval een sterke zet, want het geeft nieuwe klanten inzage in wat ze mogen verwachten als ze een nieuw vlaggenschip uit de S10- of Note-reeks kopen. Als we vergelijken met de concurrentie, dan stellen we vast dat zelfs Google geen beveiligingsupdates per kwartaal belooft voor telefoons die ouder zijn dan drie jaar.

In 2017 raadde de Consumentenbond nog af om de Galaxy S7 aan te schaffen omdat Samsung slechts twee jaar lang beveiligingsupdates garandeert. Nu blijkt dus dat S7-gebruikers zeker niet kunnen klagen op de ondersteuning. Enkele maanden geleden ontstond het gerucht dat Samsung zijn Galaxy S7 ook nog een update naar Android Pie zou geven, maar dat gerucht lijkt nog steeds onwaarschijnlijk.

Samsung Galaxy S7 Edge

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk