Onverwacht: Samsung Galaxy S7 (4 jaar oud) ontvangt beveiligingsupdate

Onverwacht: Samsung Galaxy S7 (4 jaar oud) ontvangt beveiligingsupdate

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S7

In april van dit jaar schreven we nog dat de Samsung Galaxy S7 ongeveer zo'n vier jaar na de lancering niet langer kan rekenen op updates. Dat is ook wat Samsung communiceerde op zijn beveiligingswebsite. Toch heeft het oude vlaggenschip uit 2016 recent een update ontvangen met de laatste beveiligingsupdate van september. Dat weet Sammobile.

De S7 en de S7 Edge ontvingen de laatste jaren beveiligingsupdates per kwartaal in plaats van maandelijks. Samsung wilde de telefoons eerder al op een lijst zetten van telefoons die enkel 'regelmatige updates' krijgen - dat is minder goed dan updates per kwartaal - maar het kwam enkele maanden later op die beslissing terug. De populariteit van het oude vlaggenschip draagt ongetwijfeld bij tot de mate waarin de telefoon van ondersteuning kan genieten.

Verbeterd updatebeleid

Samsung verklaarde dit jaar ook al dat het een reeks telefoons drie jaar lang van nieuwe versie-updates wil voorzien. Dat wil zeggen dat de bijvoorbeeld de Galaxy S20 die met Android 10 verscheen ook nog een update krijgt voor de toekomstige versies: Android 11, Android 12 en Android 13. Je vindt hier een lijst met toestellen die het nieuwe updatebeleid van Samsung ondersteunen.

[readmore articles="193986"]

Androidworld maakte ook een overzicht waarin je het updatebeleid van smartphonefabrikanten kan vergelijken. Daarnaast onderzocht Counterpoint Research het updatebeleid van de verschillende fabrikanten en daarin kwam Nokia naar voren als de beste op het gebied van zowel versie- als beveiligingsupdates. Gebruik jij nog steeds de Galaxy S7 als dagelijkse smartphone? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk