Samsung Galaxy S7: krijgt geen updates meer, vier jaar na lancering

Samsung Galaxy S7: krijgt geen updates meer, vier jaar na lancering

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S7

De Samsung Galaxy S7, Samsungs vlaggenschip uit 2016, kan je gerust een overlever noemen. Het toestel kreeg tot vier jaar na zijn lancering nog op regelmatige basis updates van Samsung, en daar is nu zopas een einde aan gekomen. De telefoon maakt niet langer deel uit van de lijst met ondersteunde apparaten voor updates, dat weet Galaxy Club.

Samsungs oude vlaggenschip is een knokker, want na zijn beloofde twee jaar van maandelijkse beveiligingsupdates, besloot Samsung om hem nog een jaar lang updates per kwartaal te geven, en na die termijn kwam de telefoon terecht op de lijst van telefoons met 'regelmatige updates'. Dat wil zeggen volgens een termijn die langer is dan driemaandelijks. Iets meer dan een maand na die feiten kwam Samsung echter terug op die beslissing en kreeg het populaire toestel weer updates per kwartaal. Dat is sterk, gezien het feit dat de jongere LG G5 geen updates meer ontvangt sinds januari van 2019. Toch waarschuwde de Consumentenbond in 2017, ironisch genoeg, om geen Galaxy S7 te kopen omwille van Samsungs updatebeleid.

Samsung Galaxy S7 Edge

De S7 blijven gebruiken

Ondertussen staat de Galaxy S7 niet meer op de lijst voor updates per kwartaal en de laatste beveiligingsupdate kreeg de telefoon twee weken geleden nog, in maart. Heb jij een Samsung Galaxy S7? Dan zit je dus nog wel even veilig. Plan je om de telefoon nog een jaar langer te gebruiken, dan kijk je best naar custom ROM's die je kan flashen.

Samsung is één van de fabrikanten die de afgelopen jaren inspanningen heeft gedaan om zijn updatebeleid tot een niveau hoger te brengen, dat blijkt ook uit cijfers. Het bedrijf legt zijn focus ook niet alleen op toestellen uit het hoge segment, want ook populaire toestellen uit de A-reeks krijgen langere ondersteuning dan beloofd.

Samsung Galaxy S7: krijgt geen updates meer, vier jaar na lancering

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk