Samsung Galaxy S7 (Edge) krijgt vanaf nu 'regelmatige updates'

Samsung Galaxy S7 (Edge) krijgt vanaf nu 'regelmatige updates'

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S7 updates

We weten via een onderzoek dat gemiddeld smartphone-gebruikers 3 jaar met hun smartphone doen. De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zijn nu iets meer dan 3 jaar oud, 3 jaar en 4 maanden om precies te zijn. Toch geeft Samsung deze smartphone nog steeds updates. Samsung heeft op een supportpagina een onderverdeling gemaakt in 3 categorieën betreffende updates van hun toestellen: elke maand een beveiligingsupdate, elk kwartaal of 'regelmatig'.

In april schreven we nog dat de Samsung Galaxy S7 (Edge) van maandelijkse updates naar updates per kwartaal waren verplaatst. Nu, anno juni, komt de Galaxy S7 in aanmerking voor de categorie genaamd 'regular updates'.

Samsung Galaxy S7 updatesHierbij zullen dus updates worden doorgevoerd als Samsung dit nodig acht en niet meer om de 3 maanden. Een grotere interval tussen updates is dus te verwachten. Het is desondanks al heel goed om te zien dat Samsung deze relatief oude toestellen nog steeds ondersteunt, ook al weten we niet hoe regelmatig dit zal zijn of hoe lang deze ondersteuning nog zal lopen. De meeste fabrikanten - inclusief Google - geven maximaal 3 jaar updates aan hun telefoons voordat ze hiermee ophouden. Samsung gaat hier dus als positieve uitzondering overheen.

In 2017 had de Consumentenbond nog afgeraden om een Galaxy S7 te kopen aangezien Samsung toen aangaf maximaal 2 jaar updates te garanderen en het daarna niet zou stoppen met updaten, maar hier geen zekerheid over gaf. Inmiddels leren we dat Samsung met deze verantwoordelijkheid uitermate zorgvuldig omgaat en oudere toestellen keurig blijft ondersteunen. Ook de Galaxy A3 (2016) wordt namelijk nog ondersteund en de Galaxy S6 uit 2015 werd nog tot en met april 2018 ondersteund, ook een periode van 3 jaar.

Galaxy S7 Edge

Herkennen we de Galaxy S7 Edge nog?

Google werkt momenteel aan meerdere initiatieven om updates op Android-toestellen een minder groot pijnpunt te laten worden. Zo was er vorig jaar in Android Oreo Project Treble verwerkt voor het makkelijker upgraden van Android-apparaten en dit jaar Project Mainline voor het doorvoeren van (delen van) beveiligingsupdates zoals een app-update. Zaken als het Android One- en Android Enterprise programma waarbij 3 jaar lang updates gegarandeerd zijn helpen hier ook mee net als de verplichting door Google doorgevoerd dat telefoons die in Europa worden verkocht 2 jaar lang updates moeten krijgen.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk