Samsung Galaxy S7 (Edge) krijgt update met Blueborne-fix in Nederland (Vodafone)

Samsung Galaxy S7 (Edge) krijgt update met Blueborne-fix in Nederland (Vodafone)

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S7 update oktober

De maandelijkse beveiligingsupdates die door Google worden verspreid, landen altijd het eerste op Nexus- en Pixeltoestellen. Google adviseert fabrikanten om deze beveiligingsupdate over te nemen en Samsung doet dat ook voor veel van hun toestellen. Dit keer zijn de Vodafone-branded Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 Edge aan de beurt. Zij gaan van de patch van mei nu naar die van augustus.

Uiteraard zijn er ook deze maand weer een aantal lekken gedicht, waarbij Google altijd aangeeft wat de risico's zijn. Deze maakt Google altijd bekend in het zogenaamde Security Bulletin. Samsung vermeldt ze ook op hun eigen site. De nieuwste update bevat de beveiligingspatch van augustus, waarbij ook het bekende Blueborne-lek gedicht is. Verder zijn er de gebruikelijke prestatie- en stabiliteitsverbeteringen in deze update verwerkt.

Downloaden

Deze update komt nu binnen op de Vodagone-branded Galaxy S7. Dit geldt ook voor de Samsung Galaxy S7 Edge. De update is 122,12MB groot en heeft firmwareversie G930FXXU1DQIC en G935FXXU1DQIC. Het downloaden van de update kun je het beste via wifi doen, waarna de update direct op het toestel gedownload wordt. Na het downloaden gaat de installatie van start, waarbij het wel even kan duren voordat het toestel weer volledig is opgestart.

Is de update nog niet direct te downloaden? Kijk dan even bij Instellingen > Software-update > Updates handmatig downloaden. Je kunt ook de software van Samsung gebruiken om via de PC of Mac te checken of de update al binnen is.

Heb jij de update al geïnstalleerd op je Galaxy S7 al binnen? Laat het weten in de comments!

Bedankt voor de tip en afbeelding, René!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk