Samsung Galaxy S7 (Edge) krijgt beveiligingsupdates nu per kwartaal

Samsung Galaxy S7 (Edge) krijgt beveiligingsupdates nu per kwartaal

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S7 (Edge) beveiligingsupdates

De Galaxy S7 en S7 Edge zijn Samsungs vlaggenschepen uit 2016 en worden volgens de supportpagina van het Zuid-Koreaans bedrijf vanaf nu minder vaak van beveiligingsupdates voorzien. Beide telefoons stonden voorheen op de lijst om maandelijkse updates te ontvangen en zijn nu doorgeschoven naar de kwartaallijst. Eerder dit jaar werd de Galaxy A5 (2016) ook op de lijst van toestellen die driemaandelijks worden bijgewerkt gezet.

Dat de Galaxy S7 nu updates per kwartaal krijgt, is ook goed nieuws. Samsung voorziet oudere telefoons zoals de Galaxy S5 en Galaxy S6 namelijk onregelmatig van nieuwe updates, vaak ook alleen omdat het vanuit beveiligingsoogpunt voor deze telefoons noodzakelijk is. De S7-serie staat nu op de lijst om per kwartaal een update te ontvangen en dat betekent dat ze dus met regelmaat worden bijgewerkt.

Samsung Galaxy S7 (Edge) beveiligingsupdates

In 2017 raadde de Consumentenbond mensen nog af om een Samsung Galaxy S7 of S7 Edge te kopen. Deze toestellen waren volgens de vereniging vanwege Samsungs updatebeleid niet veilig genoeg. Samsung Nederland gaf toen aan dat ze de S7 tot minimaal maart 2018 zouden ondersteunen: "We ondersteunen nieuwe toestellen altijd minimaal twee jaar. Dat betekent niet dat we daarna stoppen met het uitgeven van updates."

Nu blijkt dus dat de S7 nog altijd op beveiligingsupdates kan rekenen, ook al is het toestel ouder dan drie jaar en dat doen veel fabrikanten Samsung niet na.

De nieuwe Samsung Galaxy S10e, de Samsung Galaxy S10 en de Galaxy S10 Plus staan op de maandelijkse updatelijst en kunnen tenminste tot februari 2021 deze updates verwachten. Ook de S8-, S9, Note 8- en Note 9-serie staan op de maandelijkse lijst.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk