Samsung Galaxy S7 (Edge) ontvangt beveiligingsupdate februari

Samsung Galaxy S7 (Edge) ontvangt beveiligingsupdate februari

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Galaxy S7 beveiligingsupdate februari

Met het installeren van de beveiligingsupdate van februari zal de Samsung Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge weer een stukje beter beveiligd zijn, aangezien Google in deze update 42 kwetsbaarheden heeft aangepakt. Samsung heeft hier zelf ook 12 verbeteringen aan toegevoegd. Deze verbeteringen zijn onder andere bedoeld voor zwakke plekken in de beveiliging van de Exynos-processor, aanpassingen aan de interface en aanpassingen voor een aantal apps.

De patch van februari rolt nu uit naar de unbranded versie van de Galaxy S7. De update komt OTA binnen dus je hoeft hiervoor niets te doen behalve de update te installeren. Handmatig controleren is een optie als de update er nog niet is. Hiervoor ga je via Instellingen > Software-update > Updates handmatig downloaden. Na het installeren van de update zullen beide toestellen nieuwe firmwareversies hebben, namelijk G930FXXS4ESAE en G935FXXS4ESA.

Updates per kwartaal?

Het is overigens nog niet bekend hoe lang Samsung de inmiddels drie jaar oude Galaxy S7 nog maandelijks gaat voorzien van beveiligingsupdates. Hopelijk volgt de Zuid-Koreaanse fabrikant straks dezelfde strategie als bij de Galaxy A5. Bij dit toestel besloot Samsung het niet na drie jaar te verwijderen van de update-lijst maar driemaandelijkse beveiligingspatches uit te brengen.

Als je meer wil weten over het updatebeleid dat de fabrikant van jouw toestel voert, kan je meer duidelijkheid vinden in dit artikel.

*Update 20-02: De Samsung Galaxy S8 ontvangt de beveiligingsupdate van februari nu ook. Bedankt voor de tip, Paul!

Galaxy S8 - beveiligingsupdate van februari

Februari-patch voor de Galaxy S8

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk