Samsung Galaxy S5-update naar Lollipop nu ook over-the-air

Samsung Galaxy S5-update naar Lollipop nu ook over-the-air

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S5 Lollipop

De Samsung Galaxy S5 is het nieuwste vlaggenschip van de Samsung Galaxy S-serie. Samsung is al een tijdje bezig met het voorzien van het toestel van Android 5.0 (Lollipop). Eerder waren Nederlandse toestellen van Vodafone en T-Mobile al aan de beurt. De update is nu ook beschikbaar voor Nederlandse en Belgische toestellen die geen provider-specifieke software bevatten.

Met de update naar Android 5.0 (Lollipop) brengt Google veel verbeteringen aan het besturingssysteem. De update voor de Samsung Galaxy S5 brengt wat uiterlijke wijzigingen, maar onder de motorkap is er heel veel veranderd. Dit zou er voor moeten zorgen dat het systeem (nog) sneller en soepeler werkt.

Voor de update dien je wel voldoende ruimte vrij te hebben op je toestel. Samsung geeft aan dat er minimaal 3 GB aan geheugen vrij moet zijn. Na de update zou het systeem meer dan 900 MB van het geheugen extra in beslag nemen.

Android 5.0 installeren

De update naar Android 5.0 Lollipop rolt nu uit naar Nederlandse en Belgische toestellen, de zogenaamde unbranded (PHN)-versie. Je kunt controleren of de update voor jou ook beschikbaar is door naar 'Instellingen'--> 'Systeem'--> 'Toestel-info'--> 'Systeemupdates' te gaan. Zorg er wel voor dat je verbonden bent met een WiFi-netwerk: de update met versienummer G900FXXU1BNL9 is maar liefst 919 MB groot.

Is de update nog niet voor jou beschikbaar, dan kan het zijn dat je nog even geduld moet hebben. Ook zou je alsnog de pc- en Mac-software van Samsung, Samsung Kies, kunnen gebruiken.

Weten wanneer jouw toestel Android 5.0 krijgt, check ons update-overzicht.

Tip: Henk

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk