'Samsung Galaxy S5 mini ontvangt Android 6.0 Marshmallow'

'Samsung Galaxy S5 mini ontvangt Android 6.0 Marshmallow'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 6.0 Marshmallow

In 2015 kondigde Google Android 6.0 aan, een versie met vele onderhuidse verbeteringen en nieuwe features als het accubesparende Doze en app-permissies. Samsung's update brengt ook een betere beveiliging van vingerafdrukken die gebruikt worden voor de vingerafdrukscanner, en verwijdert de mogelijkheid om de telefoon te decoderen. Tenslotte wordt er een gewijzigd trilpatroon gebruikt en heeft Samsung het over zijn Snel Verbinden-functie.

Inmiddels is Android 7.0 Nougat alweer bijna een jaar geleden aangekondigd en staat Android 7.1.2 voor de deur. Waarom Samsung dan dit toestel nu nog van Android 6.0.1 voorziet is niet bekend. Wellicht dat de populariteit van de S5 mini ermee te maken heeft. Wij hebben in ieder geval geen berichten ontvangen dat de S5 mini ook daadwerkelijk Marshmallow binnenkrijgt, we zijn dus benieuwd of jullie hem inmiddels kunnen upgraden. De firmwareversie is G800FXXU1CQA1, daarnaast heeft Samsung de beveiligingsupdate van januari ook nog erbij gedaan.

Om te kijken of ook voor jouw Galaxy S5 mini een update naar Android 6.0 klaar staat, ga je naar Instellingen > Over het toestel > Software-updates. De Galaxy S5 werd ruim twee jaar geleden gepresenteerd en deze update is zeer waarschijnlijk de laatste grote update die het toestel zal krijgen en Android N wordt via officiële wegen niet meer verwacht.

Samsung Galaxy S5 mini

In 2014 kondigde Samsung de Galaxy S5 mini als kleinere broertje van de Galaxy S5 en als opvolger van de S4 mini aan. Het scherm is 4,5 inch groot en heeft een resolutie is 1280x720 pixels. Er is 1,5GB werkgeheugen aanwezig en het interne geheugen van 16GB kan worden uitgebreid met microSD-kaartjes. De camera op de achterkant schiet foto's in een resolutie van 8 megapixels en de frontcam schiet plaatjes in 2,1 megapixels. Beide camera's kunnen filmen in de full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. De processor is een quadcore-variant van Qualcomm met een kloksnelheid van 1,4GHz en het toestel is stof- en waterdicht door de IP67-certificering. Het toestel biedt ondersteuning voor WiFi, Bluetooth, NFC en GPS en bevat ook een infrarood-sensor en een vingerafdrukscanner.

Bron: Sammobile

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk