Is dit de Samsung Galaxy S5 Google Play editie?

Is dit de Samsung Galaxy S5 Google Play editie?

Sebastiaan Kissing

door Sebastiaan Kissing

Laatst geüpdatet

Google Play editie

Een Nexus-apparaat draait op standaard Android, maar er bestaan ook Google Play edities van een smartphones en tablets. Deze draaien ook op standaard Android en bevatten geen schil van een fabrikant over Android heen. Fabrikanten zoals LG, Samsung, Huawei, Sony of HTC willen aan klanten een andere ervaring bieden dan stock Android en ontwikkelen dan ook zogenaamde skins. Zo kennen we bijvoorbeeld Touchwizz, Sense of de Emotion UI van Huawei als extra laag over Android heen.

Deze schillen bieden de gebruiker vaak meer opties, maar ook zijn kleuren en elementen aangepast en er zijn allerlei extra instellingen en menu's te vinden. Een nadeel dat veel mensen met een apparaat zonder standaard Android ervaren is het update-beleid waar ze mee te maken hebben. Als er een nieuwe Androidversie wordt uitgegeven door Google duurt het vaak nog weken tot maanden voordat deze ook daadwerkelijk worden uitgegeven voor hun apparaat, omdat deze eerst geheel aangepast moeten worden.

Samsung Galaxy S5 GPE

Op de website van Android zien we enkele Nexus-apparaten en Google Play edities staan, waar we onder andere de HTC One (M7) GPE herkennen. Ook zien we een Samsung-apparaat wat lijkt op de Samsung Galaxy S5, maar wel met een standaard Androidinterface. Wat wel opmerkelijk te noemen is, is dat we de bekende hardware-button zien (met daarnaast twee capacitieve knoppen), maar ook onscreen-knoppen en dat strookt niet met elkaar.

Wat denk jij, echt of Photoshop?

Samsung Galaxy S5 GPE?

Beschikbaarheid

Over de beschikbaarheid is dan ook nog niks te zeggen, maar we gaan er wel vanuit dat we binnenkort toch echt een Google Play editie gaan zien van de Galaxy S5, want van de HTC One (M8) is bijvoorbeeld al wel een dergelijke variant te koop. Wel is het zo dat deze varianten tot nu toe helaas niet in de Nederlandse of Belgische Play Stores te koop zijn.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk