Samsung Galaxy S5 active-specificaties gelekt

Samsung Galaxy S5 active-specificaties gelekt

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S5 Active

Eerder deze week verscheen er al wat informatie over deze robuuste variant van de Galaxy S5 van Samsung. Via de website van benchmarkprogramma AnTuTu kregen we al wat mee van de gebruikte hardware en nu is er ook info verschenen via GFXBench, een andere benchmark-applicatie, waaruit nog meer van de gebruikte hardware af te leiden is.

Specificaties

De Galaxy S5 Active zal de opvolger worden van de S4 Active en zal in de markt worden gezet als high-end telefoon die tegen een stootje en water en stof kan. In de verschenen informatie wordt er gesproken over een Snapdragon 800-chipset van Qualcomm, geklokt op 2,5 GHz en dat is dan weer apart te noemen, omdat deze normaal op maximaal 2,3GHz geklokt is. Het zou dus ook de 801-variant kunnen zijn, die ook in de huidige S5 wordt gebruikt en die wel geklokt is op 2,5 GHz. Vermoedelijk wordt de chipset gewoon verkeerd geïdentificeerd, mogelijk ook omdat de Snapdragon 801 tot kort voor de release nog 'gewoon' Snapdragon 800 heette.

Er zal 2 GB werkgeheugen aanwezig zijn en 16 GB opslaggeheugen. Het 5,2 inch-scherm krijgt een resolutie mee van 1920x1080 pixels en ook is er te zien dat het toestel zal draaien op Android 4.4.2, momenteel de laatste versie van het Android besturingssysteem. Ook zijn er verschillende sensoren aanwezig zoals een gyroscoop, accelerometer, pedometer, barometer en natuurlijk WiFi, GPS, NFC en Bluetooth.

Samsung Galaxy S5 Active

S5-familie

Samsung brengt nagenoeg altijd varianten uit van hun huidige vlaggenschip en ook van de S5 zullen deze varianten worden uitgebracht, waaronder deze genoemde Active-variant. Ook een mini-variant zit in de pijplijn en een toestel dat enigszins is gebaseerd op de S5, maar dat zich specifiek richt op fotografie, is al gepresenteerd in de vorm van de Samsung Galaxy K Zoom.

Beschikbaarheid

Wanneer we de Samsung Galaxy S5 officieel zullen gaan zien is nog onbekend, Samsung zal eerst nog een evenement houden, waar het de aankomende Galaxy Tab S-tablets met AMOLED-scherm zal presenteren.

Via: Webtrek

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk